“Een welzijnsgerichte benadering is de toekomst voor iedere hond.”
Wat houdt een afspraak maken in?
Om jou en je hond goed te kunnen helpen, is het belangrijk om eerst een volledig beeld te krijgen van het leven van je hond. Een huisbezoek heeft de voorkeur als je tegen één of meerdere problemen aanloopt, en wilt werken met een volledig op maat gemaakt behandelplan.
Waar kun je een afspraak maken?
Wil je eerst kennis malen of direct aanmelden voor een dienst, dan kun je via deze pagina afspraak een intake boeken! Meld je voorkeuren via het formulier of neem rechtstreeks contact met mij op, dan spreken we zo snel mogelijk af!
Wat wordt er van jou verwacht?
Na je aanmelding ontvang je een afspraakbevestiging en een vragenlijst via e-mail. Zodra je de ingevulde vragenlijst (en eventuele filmpjes) terugstuurt, neem ik vrijblijvend je informatie door en plannen we de afspraak in via de intake of per e-mail.
Belangrijk
Je hoeft géén risicovolle situaties uit te lokken om video’s te maken voor het consult. Zorg er altijd voor dat jij, je omgeving en je hond veilig zijn!
Je ontvangt een betaalverzoek (factuur) voor de door jou gekozen dienst. De betaling dient voor de afspraak te worden voldaan.
Soms vraag ik via de e-mail om aanvullende informatie bij angst voor of agressie naar mensen. Zorg ervoor dat je minimaal drie dagen voor onze afspraak alle informatie aanlevert, zodat ik me goed kan voorbereiden op het huisbezoek.
Twijfel je of gedragsbegeleiding geschikt is voor jouw hond?
Plan dan eerst vrijblijvend een intake in! Tijdens de intake kunnen we samen overleggen welk traject het beste past bij jouw hulpvraag.
Wat heb jij nodig voor het consult?
Pen en papier, zodat je de eerste adviezen direct kunt noteren en meteen na het consult aan de slag kunt.
Een geschikte plek bij een tafel tijdens een huisbezoek, met directe toegang tot een stopcontact. Ik gebruik mijn laptop of iPad voor notities, en soms heeft de batterij wat extra voeding nodig.
Is het consult online?
Bij een online consult heeft een laptop of pc de voorkeur, omdat ik veel informatie deel. Het scherm van een mobiele telefoon of tablet kan te klein zijn om alle details goed te kunnen zien.
Wat doe ik?
Een (voorbereidende) gedragsanalyse maken op basis van de vragenlijst en videobeelden (gedragsonderzoek).
Tijdens het consult praktische eerste-hulp adviezen geven, zodat je direct aan de slag kunt.
Plan van aanpak (behandelplan)
In het plan van aanpak werk ik de (leer)doelen en adviezen uit die tijdens het consult zijn besproken. Zo weet jij precies waar je naartoe kunt werken, hoe lang dit proces ongeveer zal duren en welke stappen je kunt nemen om het probleem te managen en trainen. In de uitwerking houd ik rekening met jouw wensen, maar het welzijn van je hond staat altijd centraal.
Wat kun je verwachten?
Na een online consult ontvang je een korte samenvatting van mijn bevindingen en een ‘eerste-hulp’ advies.
Na een huisbezoek ontvang je een volledig samengesteld plan, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw hond. Dit kan onder andere bestaan uit:
Lichaamstaal en gedrag herkennen
Het wegnemen of vervangen van beïnvloedbare oorzaken (bijv. raamfolie plaatsen)
Stress signaleren en overbelasting verminderen
Inzicht in hoe honden leren
Emoties en gedrag veranderen door training
Opstellen van (leer)doelen
Benodigdheden voor trainingen
Starten met training
Wat wordt van jou verwacht?
Het plan van aanpak helpt je om (voor)signalen van hondengedrag beter te herkennen en te managen. Jij wordt gevraagd om actief met de adviezen aan de slag te gaan. Dit betekent:
✔ Opdrachten uitvoeren (kennis opdoen)
✔ Aanpassingen doen waar nodig (management)
✔ Ondersteuning en trainingen toepassen
Wat doe ik?
✔ Het opstellen van een plan van aanpak of verslag en deze binnen 7 dagen per e-mail versturen
✔ Indien nodig nazorg- of vervolgafspraken maken
✔ Na ongeveer 4 weken een bericht sturen (met een belverzoek van 15 minuten) om te bespreken of het plan van aanpak aan je verwachtingen voldoet.
Training is nodig om de emotie te veranderen en je hond ander gedrag aan te leren, iets wat niet in één huisbezoek kan worden bereikt. Met het plan van aanpak kun je zelfstandig aan de slag of ervoor kiezen om de begeleiding te verlengen met vervolgsessies.
De meeste klanten plannen gemiddeld elke 2 weken weken een vervolgsessies in, zodat er voldoende tijd is om de adviezen toe te passen. Deze sessies helpen je gemotiveerd te blijven en de training effectief voort te zetten. Hoeveel sessies jij nodig hebt, hangt af van jouw wensen, ervaring en (leer)doelen. Ik geef hierin een advies, maar jij bepaalt zelf hoeveel vervolgafspraken je wilt!
Waarom een vervolgsessie?
Problemen kunnen niet altijd tegelijk worden aangepakt. Gedrag kan op korte termijn worden ‘opgelost‘ met bijvoorbeeld management, maar de meest ‘duurzame verandering realiseren‘ met de hulp van training vraagt jouw inzet en tijd.
Wat doen wij?
In het consult stellen we samen de leerdoelen op, gebaseerd op welzijn en veiligheid. Bij meerdere problemen of als je extra begeleiding nodig hebt, adviseer ik vervolgsessies, waarvoor extra kosten worden berekend.
Vervolgsessies zijn alleen mogelijk na het eerste online consult of huisbezoek. We evalueren de voortgang en passen het plan aan.
Vervolgafspraken kunnen ook online of op locatie Heinenoord plaatsvinden, als je comfortabel bent met het filmen van je trainingen (wat een vereiste voor online begeleiding is).
Locatie Heinenoord: iedere donderdag, vrijdag (en bij slecht weer zaterdag).
Wat bied ik?
De inspanning die je thuis levert na een consult of vervolgsessie is een waardevolle investering in zowel jezelf als je hond. Ik ben er als mentor om je in dit proces te begeleiden, met onder andere online ondersteuning tussen onze afspraken door.
De online nazorg omvat tot 20 minuten begeleiding per week (via WhatsApp of e-mail), waarbij ik feedback geef op je vragen of ingezonden video’s. Tussen onze sessies door ben ik op werkdagen (maandag t/m vrijdag) bereikbaar, zodat je tijdens jouw traject altijd op maat gemaakte begeleiding krijgt en er nooit alleen voor staat!
Bij een First of Complete Life Skills pakket is de nazorg inbegrepen: 6 of 8 weken.
Wil je na deze periode de online nazorg verlengen? Dat kan per kalendermaand tegen een aanvullend tarief van €65 per maand.
Heb je behoefte aan extra ondersteuning? Je kunt dit eenvoudig aanvragen via een berichtje!
Als ervaren hondengedragstherapeut werk ik met bewezen methoden die aansluiten bij zowel hond als mens. Mijn aanpak is modern, wetenschappelijk onderbouwd en gericht op respectvolle en effectieve begeleiding, zonder onderdrukking of fysieke correcties.
Bij complexe gedragsproblemen is welzijn extra belangrijk. Met duidelijke kaders werken we samen aan een veilige en prettige situatie voor jou en je hond. Ik kijk verder dan alleen het gedrag en geef ook praktisch advies om de omgeving te optimaliseren.
Mijn aanpak is helder, praktisch en afgestemd op jullie specifieke situatie. Dankzij een combinatie van theoretische kennis en scherp observatievermogen bied ik begeleiding op maat.
Wil je structureel werken aan (leer)doelen en zoek je een duurzame oplossing? Ik help je graag verder met een welzijnsgerichte aanpak!
Ik werk zonder pijn, dwang of fysieke straf. En ik kijk naar de behoeften van hond én mens. Ik denk graag mee in welzijnsverbeterende oplossingen!
Ik geloof dat succes ervaren trainen met mijn hond écht leuk maakt! Daarom motiveer ik mijn klanten zich in te zetten, ook als het even minder gaat. Elk traject wordt afgestemd op jouw hond en situatie, met een stapsgewijze aanpak.
✅ Je voor 100% in te zetten voor je hond?
Het veranderen van gedrag vergt constante inzet van jou voor je hond.
✅ Je te veranderen of aan te passen aan de behoeftes van je hond?
Door onwetendheid kan er nog wel eens voorbij gegaan worden aan de behoeftes van een hond.
✅ Geduldig te zijn?
Besef dat grote veranderingen vaak pas na 4-6 maanden zichtbaar zijn.
✅ Invloedrijk te zijn?
Soms moet je duidelijk zijn naar je omgeving en goede afspraken maken met het gezin, bijvoorbeeld over waarom je iets op een bepaalde manier doet.
✅ Je hond echt te helpen het probleem te overwinnen?
Ben je gemotiveerd om intensief aan de slag te gaan en en te werken volgens de nieuwste wetenschappelijk inzichten en methodes?
✅ Je hond tussen de sessies door niet bloot te stellen aan stressvolle situaties?
Je zult tijdelijk alternatieve oplossingen moeten vinden afhankelijk van het probleem.
✅ Je aan trainingsschema’s en adviezen te houden?
Dit betekent dat je je hond minstens 3-4 dagen per week moet trainen, telkens gedurende 15 tot 30 minuten verspreid over de dag. Het is ook belangrijk om adviezen op te volgen die het welzijn en de veiligheid bevorderen.
✅ De voortgang bij te houden?
Om progressie op te volgen moet je ook de het resultaat van iedere week vastleggen in een (online) trainings- of videodagboek.
✅ Een (mobiele) action camera te gebruiken?
Om het gedrag van je hond te analyseren en de voortgang van jullie training bij te houden, is het nodig om een camera te gebruiken (bijv. je mobiele telefoon of een GoPro), die jouw trainingsinzet filmt.
Een huisbezoek kan je helpen bij het omgaan met en het oplossen van ongewenst gedrag van je hond. Denk bijvoorbeeld aan:
Ik train uitsluiten met diervriendelijke methoden. Ik werk door het inzetten van beloningen en door te begrenzen zonder gebruik te maken van intimidatie of angst.
Hier vind je enkele antwoorden op vragen die ik het meest ontvang over mijn diensten. Als je een vraagt hebt die er niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.
Ik help je graag verder.
Durf jij, net als je voorgangers, het anders aan te pakken en te werken aan een duurzame verandering? Meld je vandaag nog aan en ontdek wat we samen kunnen bereiken. Neem vrijblijvend contact met mij op of plan direct je afspraak in! Je probleem kenbaar maken aan mij, is de eerste stap. Dit kan door vrijblijvend contact met me op te nemen óf door direct een afspraak te maken voor het consult. Plan je afspraak via de knop ‘afspraak maken’.
Tot gauw!
Inna,
Hondengedragstherapeut bij KynoLexis.