Werkwijze

Wil je graag weten hoe ik te werk gaat? Op deze pagina vertel ik graag meer zodat jij goed voorbereid bent voor de afspraak!

in 5 stappen van pup tot super hond

Afspraak maken

voorbereiding

consult

plan van aanpak

nazorg en evaluatie

Als je geïnteresseerd bent in gedragstherapie of privétraining, dan vraag ik altijd eerst om je hulpvraag (in een samenvatting) kenbaar te maken aan mij. Dit gebeurt doormiddel van een inschrijving via de knop afspraak maken. Na je inschrijving neem ik contact met je op voor een telefonische kennismaking.

In deze kennismaking (30 min)

 • Bespreken we jouw hulpvraag (tegen welk probleem loop je aan)
 • Overleg ik met jou welk traject hier het beste bij aansluit
 • Plannen we een afspraak in (of stuur ik een link via e-mail waarin je dit zelf kunt doen).

Na het maken van een afspraak:

 • Stuur ik het uitgebreide vragenlijst (anamnese gedragsformulier) naar je toe (invullen duurt ca. 1 uur)
 • Vraag ik om videobeelden te maken van je hond. Als ik dit verzoek doe, dan gebeurt dit wel volgens enkele voorwaarden. Zo staat de veiligheid en het welzijn altijd voorop, en zal ik jou nooit vragen om deze in gedrang te brengen. Het uitlokken van de probleemsituaties heeft geen noodzaak om te werken naar een oplossing!
 • Stuur ik een factuur om de afspraak vast te leggen. De betaling van het consult dient vooraf de afspraak te worden voldaan.

Voor de afspraak:

 • Minstens 1 week voor de afspraak stuur je mij de vragenlijst (en eventuele opnames) retour. Dit kan als bijlage via mail of via wetransfer.com
 • Ik heb enige voorbereidingstijd nodig, probeer daarom a.u.b. rekening te houden met het verzoek van minstens 3 werkdagen.

Voor het verzamelen van en delen van informatie maak ik gebruik van een iPad of laptop. Het is fijn, omdat deze zo nu en dan ook gevoed moet worden, om plaats te nemen aan een eettafel met toegang tot een stopcontact.

Tijdens een adviesconsult aan huis stel ik nog een aantal vragen op basis van je vragenlijst, maak ik een uitgebreide gedragsanalyse, stel ik een prognose op. Ik geef (mondeling) de eerste, meest urgente management adviezen zodat je direct na mijn bezoek al aan de slag kunt gaan!

 • Het huisbezoek duurt ca. 1,5 uur, met soms een uitloop tot twee uur.

Bij een online adviesgesprek geef ik je preventieve tips en adviezen om met het gedrag van je hond in de probleemsituaties (of ter voorkoming van) om te gaan. Deze adviezen zijn gericht ter voorkoming dat het probleem voor jou en je hond nog groter wordt. Let op, dit gesprek zal er niet voor zorgen dat het gedrag van je hond 'zomaar' verandert, daar is o.a. een uitgebreide gedragsanalyse en training voor nodig.

 • Het adviesgesprek duurt 60 minuten.

Adviesrapport:

Na het huisbezoek stel ik een plan samen (adviesrapport) op basis van alle verzamelde informatie. Met dit plan kun je zelfstandig óf onder supervisie van mij aan de slag gaan.

In de aanpak houd ik rekening met jouw wensen, maar het welzijn van jouw hond staat hierin altijd centraal. Ik geef alle aandacht om op jou behoeften en wensen af te stemmen, maar diervriendelijkheid staat voorop. Door stil te staan bij de oorzaken van het probleemgedrag van je hond, leer je het gedrag beter te begrijpen en er mee omgaan. Dit zal je in het plan van aanpak allemaal lezen.

In sommige gevallen; bijv. wanneer er sprake is van (ernstige) agressie, wordt ook een veiligheidsadvies aan het rapport toegevoegd. Je wordt gevraagd om je aan deze voorwaarden te houden.

Life Skills Privétraining:

Afhankelijk van jullie situatie kan er training worden geadviseerd waarin jij, onder supervisie van mij, met de beschreven trainingsadviezen uit het adviesrapport gaat oefenen. Tijdens het consult bespreken we samen welk vervolgtraject voor jullie het meest effectieve resultaat kan leveren.

De inhoud en het startmoment is een beetje afhankelijk van:

 • Wanneer je hond klaar voor training is. Dit is niet altijd meteen na het adviesconsult
 • Welk Life Skills aanbod jij wilt nemen, maar ook welk aanbod voor jouw hulpvraag het meest geschikt is.

Heeft je hond of jij de behoeften van training onder supervisie tijdens het adviesconsult nog niet, dan kun je alsnog later (maar niet langer dan 1,5 maand) privétraining aan je traject toevoegen.

Bekijk hier de mogelijkheden en voorwaarden van onze Life Skills privétraining zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Online support start wél direct na het eerste huisbezoek. Heb jij een vraag? Loop jij tegen iets aan of wil je graag jullie ervaring met mij delen, dit kan allemaal via het:

 • Digitale PROGRESSIEKAART
 • Of WhatsApp. Ik sta tot minimaal 1 maand (na het laatste huisbezoek) klaar om je vragen of bezorgdheden van een antwoord te voorzien.

Evaluatie:
Na afloop van jullie traject wil ik graag een (telefonisch) overleg om jullie resultaat te evalueren. In sommige situaties kan dit gesprek eerder plaatsvinden als:

 • Dit in je pakket zit.
 • Of as blijkt dat er onvoldoende resultaat wordt behaald, terwijl jij alle adviezen correct opvolgt. Dan bespreken we samen welke mogelijkheden er nog meer zijn. Soms houdt dit in dat je wordt doorverwezen naar een collega, veterinair gedragsdeskundige of dierenarts. Enkel deze persoon is bijvoorbeeld bevoegd om medicatie voor te schrijven ter ondersteuning tijdens jullie training.

Ik kies bewust voor een welzijn bevorderende aanpak!

”Ik investeer graag in een hond die uit zichzelf met ons wil samenwerken. Een vertrouwen zo sterk, dat je eigenlijk alles van de hond kunt vragen. Dat doe ik door beloningsgericht te trainen. Naast gedragstherapeut voor honden ben ik ook hondentrainer waarbij ik mij heb gespecialiseerd in Life Skills hondentraining. Een methoden zelfs geschikt voor ”moeilijke” honden. Ik kan jou leren welke manieren er zijn om je hond op de meest welzijnsvriendelijke manier op te voeden en te trainen.”

Gewoontegedrag veranderen heeft tijd (en kennis) nodig voor (zowel jezelf als) je hond. Ik raad daarom in de meeste situaties aan om te investeren in een combinatie van een gedragsconsult én minstens 4 privélessen. Deze investering zal de al een goed resultaat leveren, om een echte verandering door te kunnen voeren. Dit is uiteraard afhankelijk van je hulpvraag. Ik zal altijd een eerlijk advies geven, om het welzijn van mijn klant cliënt te verbeteren.

Een online adviesgesprek is voldoende wanneer jij je zorgen maak over je hond, maar dat er nog geen sprake is van (ernstig) probleemgedrag. Let hierbij wel op, ik maak geen uitgebreide gedragsanalyse en ben geheel afhankelijk van de informatie die je met mij deelt.

Voor 'eenvoudig' probleemgedrag is een eenmalig gedragsconsult vaak voldoende zijn.

Bij meer of hele complexe problemen waarbij intensieve begeleiding en/of training nodig is, is Life Skills privétraining vaak noodzakelijk voor nog meer resultaat op langere termijn. Aan het einde van het consult bied ik mijn prognose aan en kun je beslissen of  je voor nog meer begeleiding wilt verlengen.

Tijdens de privélessen leer je naast de eerste basisvaardigheden óók samen trainen in de praktijksituaties onder toeziend oog van een ervaren hondentrainer.

Een afspraak annuleren of verzetten kan uiterlijk 48 uur voor de afspraak. Bij niet of te laat afzeggen wordt de afspraak voor de helft in rekening gebracht.

Voor privétraining aan huis bereken ik reiskosten, de tarieven benoemt op de website zijn exclusief:

 • €0,39 reiskostenvergoeding per kilometer, heen en terug vanaf postcode 3328 (bron Google Maps)
 • Tolkosten
 • Parkeerkosten via Park Mobile App. Wil je gebruik maken van een eigen bezoekersparkeervergunning, dan verzoek ik om dit bij je aanmelding te vermelden!

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

spreekt mijn werkwijze jou aan?

Wacht niet langer om (weer) grip te krijgen op je hond! De eerste stap die jij nu al kunt maken is een afspraak maken!

wat heb je voor een huisbezoek nodig?

Met dit lijstje zorg jij er mee voor dat onze tijd samen zo efficiënt mogelijk verloopt!

Contact