Werkwijze

Weten hoe dit werkt? Op deze pagina vertel ik graag meer zodat je goed voorbereid bent voor het consult!

in 5 stappen van pup tot super hond

Afspraak maken

voorbereiding

consult

plan van aanpak

nazorg en evaluatie

Als je graag een oplossing wil voor het gedrag van je hond, dan vraag ik altijd eerst om je hulpvraag (in een samenvatting) kenbaar te maken aan mij. Dit gebeurt doormiddel van een inschrijving via de knop afspraak maken of door één van mijn diensten te kopen via de 'winkel'. Na je inschrijving of aankoop neem ik contact met je op voor een telefonische kennismaking.

In deze kennismaking (30 min)

 • Bespreken we jouw hulpvraag (tegen welk probleem loop je aan)
 • Plannen we een afspraak in
 • Je ontvangt een bevestigingsmail met de vragenlijst.

Na het maken van een afspraak:

 • Vraag ik je om de vragenlijst in te vullen en terug te sturen via mail (invullen duurt ca. 1 uur)
 • Vraag ik om videobeelden te maken van je hond. Als ik dit verzoek doe, dan gebeurt dit wel volgens enkele voorwaarden. Zo staat de veiligheid en het welzijn altijd voorop, en zal ik jou nooit vragen om deze in gedrang te brengen. Het uitlokken van de probleemsituaties heeft geen noodzaak om te werken naar een oplossing!


Voor de afspraak
:

 • De betaling van het door u gekozen consult of traject dient vooraf de afspraak via het betaalverzoek (of via de 'winkel') te worden voldaan. Als ik de betaling niet op tijd heb ontvangen, dan komt je afspraak automatisch te vervallen. Ik kan mij voorstellen dat dit erg streng klinkt, maar helaas is het uitblijven van sommige hun betalingen hier de reden toe geweest. Wil je een andere betalingsregeling treffen, dat kan. Ik sta hier voor open. Informeren naar de mogelijkheden is uw verantwoordelijkheid.
 • Ik vraag je om minstens 3 dagen voor de afspraak de vragenlijst (en eventuele opnames) naar mij terug te sturen. Dit kan als bijlage via WhatsApp,  mail of via wetransfer.com. Ik heb enige voorbereidingstijd nodig, probeer daarom a.u.b. rekening te houden met het verzoek van minstens 3 werkdagen.

Voor het verzamelen van en delen van informatie maak ik gebruik van een iPad of laptop. Het is fijn, omdat deze zo nu en dan ook gevoed moet worden, om plaats te nemen aan een eettafel met toegang tot een stopcontact.

Tijdens een adviesconsult aan huis stel ik nog een aantal vragen op basis van je vragenlijst, maak ik een uitgebreide gedragsanalyse, stel ik een prognose op. Ik geef (mondeling) de eerste, meest urgente management adviezen zodat je direct na mijn bezoek al aan de slag kunt gaan!

 • Het huisbezoek zal bij eenvoudige problematiek ongeveer 1,5 uur lopen. Is er sprake van meer dan één probleemsituatie dan is er een uitloop van tot 2,5 uur mogelijk. 


Bij een online adviesconsult geef ik je preventieve tips en adviezen om met het gedrag van je hond in de probleemsituaties (of ter voorkoming van) om te gaan. Deze adviezen zijn gericht ter voorkoming dat het probleem voor jou en je hond nog groter wordt. Let op, dit gesprek zal er niet voor zorgen dat het gedrag van je hond 'zomaar' verandert, daar is o.a. een uitgebreide gedragsanalyse en training voor nodig.

 • Het adviesgesprek zal zo ongeveer een 60 minuten duren. 
 • Na het online consult kunt u naar wens verlengen voor een adviesconsult aan huis of traject. De prijs van het online adviesconsult geldt dan als korting voor uw verlening.

Plan van aanpak (adviesrapport):

Na het consult stel ik een plan samen en/of adviezen samen op basis van alle verzamelde informatie. Met dit plan kun je zelfstandig óf onder supervisie van mij aan de slag gaan.

In de aanpak houd ik rekening met jouw wensen, maar het welzijn van jouw hond staat hierin altijd centraal. Ik probeer op jouw behoeften en wensen af te stemmen, maar diervriendelijkheid staat voorop. Door stil te staan bij de oorzaken van het probleemgedrag van je hond, leer je het gedrag beter te begrijpen, en hoe je dit kunt veranderen. Dit zal je in het plan van aanpak allemaal lezen.

In sommige gevallen; bijv. wanneer er sprake is van (ernstige) agressie, wordt ook een veiligheidsadvies aan het rapport toegevoegd. Je wordt gevraagd om je aan deze voorwaarden te houden.

Traject op maat:

Afhankelijk van jullie situatie kan er extra begeleiding (zoals training) worden geadviseerd waarin jij, onder supervisie van mij, met de beschreven oefeningen uit het adviesrapport op kunt starten. Als je nog niet voor een traject op maat hebt gekozen, dan kunnen we tijdens het consult bespreken welk vervolgtraject voor jullie het meest effectieve resultaat kan leveren.

De inhoud en het startmoment is een beetje afhankelijk van:

 • Wanneer je hond klaar voor training is. Dit is niet altijd meteen na het adviesconsult
 • Welk Life Skills aanbod jij wilt nemen, maar ook welk aanbod voor jouw hulpvraag het meest geschikt is.

Heeft je hond of jij de behoeften van training onder supervisie tijdens het adviesconsult nog niet, dan kun je alsnog later (maar niet langer dan 1,5 maand) privétraining aan je traject toevoegen.

Bekijk hier de mogelijkheden en voorwaarden voor een traject op maat!

Online support start direct na het eerste huisbezoek. Heb jij een vraag? Loop jij tegen iets aan of wil je graag jullie ervaring met mij delen, dit kan allemaal via het:

 • Digitale PROGRESSIEKAART
 • Of WhatsApp. Ik sta tot minimaal 1 maand (na het laatste huisbezoek) klaar om je vragen of bezorgdheden van een antwoord te voorzien.
 • Of e-mail.

Evaluatie:
Na afloop van jullie traject wil ik graag een (telefonisch) overleg om jullie resultaat te evalueren. In sommige situaties kan dit gesprek eerder plaatsvinden als:

 • Dit in je pakket zit.
 • Of als blijkt dat er onvoldoende resultaat wordt behaald, terwijl jij alle adviezen correct opvolgt. Dan bespreken we samen welke mogelijkheden er nog meer zijn. Soms houdt dit in dat je wordt doorverwezen naar een collega-veterinair gedragsdeskundige of dierenarts. Enkel deze persoon is bijvoorbeeld bevoegd om medicatie voor te schrijven ter ondersteuning tijdens jullie training.


De nazorg, support en evaluatie via mail en/of app is uw verantwoordelijkheid.

Ik kies een betere, bewust en welzijn bevorderende aanpak!

Ik investeer graag in een hond die uit eigen beweging met ons samen wil werken. Een vertrouwen zo sterk, dat je eigenlijk alles van de hond kunt vragen. Dat doe ik door beloningsgericht te trainen. Naast gedragstherapeut voor honden ben ik ook hondentrainer waarbij ik mij heb gespecialiseerd in Life Skills hondentraining. Een methoden zelfs geschikt voor ”moeilijke” honden. Ik kan jou leren welke manieren er zijn om je hond op de meest welzijnsvriendelijke manier op te voeden en te trainen.

Gewoontegedrag veranderen heeft tijd nodig, maar ik kan vooraf helaas geen voorspelling geven welke investering het iemand kost om het gedrag van hun hond te veranderen. Dit is afhankelijk van de hulpvraag, hoe lang geleden het probleem zich heeft ontwikkeld, welke ervaring de eigenaar heeft, of er factoren zijn die ik niet kan beïnvloeden maar wel invloed hebben op het gedrag van de hond (bijv. de eerdere opgedane leerervaringen). Ik zal in mijn adviezen altijd een eerlijke verwachting schetsen op basis van mijn kennis en ervaring, om het welzijn van mijn klant cliënt te kunnen verbeteren.

Een online adviesconsult is voldoende wanneer jij je zorgen maak over je hond, maar dat er nog geen sprake is van (ernstig) probleemgedrag. Let hierbij wel op, ik maak geen uitgebreide gedragsanalyse en ben geheel afhankelijk van de informatie die je met mij deelt.

Voor 'enkelvoudig' probleemgedrag is een eenmalig los adviesconsult vaak voldoende zijn.

Bij meer of hele complexe problemen waarbij intensieve begeleiding, nazorg en/of training nodig is, voor een beter resultaat op langere termijn. Adviseer ik een traject op maat. Aan het einde van het consult bied ik mijn prognose aan en kun je beslissen of  je voor nog meer begeleiding wilt verlengen.

Tijdens de privésessies leer je naast de eerste basisvaardigheden óók samen trainen in de praktijksituaties onder toeziend oog van een ervaren hondentrainer.

Annuleren van een afspraak kan tot 48 uur van te voren daarna wordt 30% van het consult en/of de privésessie volledig in rekening gebracht. Bij het stopzetten van een traject op eigen initiatief behoud je het recht om binnen 6 maanden de sessies opnieuw in te boeken daarna vervalt dit recht en ben je de sessie kwijt, we geven geen geld terug.

Voor privétraining aan huis bereken ik reiskosten, de tarieven benoemt op de website zijn exclusief:

 • €0,39 reiskostenvergoeding per kilometer, heen en terug vanaf postcode 3328 LK (bron Google Maps)
 • Tolkosten
 • Parkeerkosten via Park Mobile App. Wil je gebruik maken van een eigen bezoekersparkeervergunning, dan verzoek ik om dit bij je aanmelding te vermelden!

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

spreekt mijn werkwijze jou aan?

Wacht niet langer om (weer) grip te krijgen op je hond! De eerste stap die jij nu al kunt maken is een afspraak maken!

wat heb je voor een huisbezoek nodig?

Met dit lijstje zorg jij er mee voor dat onze tijd samen zo efficiënt mogelijk verloopt!

Contact