overzicht

Vergelijk alle trajecten en tarieven in één overzicht

Laat je niet weerhouden om het gedrag van je hond positief te veranderen!

Om je hond te helpen, vraag ik om empathie te tonen voor hoe hij/zij zicht voelt en te investeren in de kennis, instructies en de begeleiding die je van mij ontvangt. De handvaten die ik je toereik zijn gebaseerd op moderne, welzijnsgerichte en wetenschappelijk onderbouwde adviezen en trainingen.

Het plan ontvang je van mij, dat ervoor zorgt dat zowel jij als je hond nieuwe ervaringen opdoet. Het resultaat vereist jouw inzet en begeleiding van mij.

Vergoeding voor gedragstherapie van je hond?

Vertoont jouw huisdier ongewenst gedrag? En ben je hiervoor door de dierenarts doorverwezen naar een gedragstherapeut? Dan is er een kans dat je OHRA-huisdierenverzekering een deel van de therapie vergoed. Heb je een OHRA (of een andere) huisdierenverzekering, check dan zeker even de polisvoorwaarden van je verzekering voor meer informatie!

Hoewel de kosten een rol kunnen spelen, is het belangrijk om ook de langetermijnvoordelen voor zowel je hond als jezelf te overwegen. Door te investeren in het welzijn en de gezondheid en welbevinden van je hond, creëer je een fijner leven voor jullie beiden.

wat is de investering om met het gedrag van je hond aan de slag te gaan?

De trajecten hieronder kunnen je helpen om meer controle te krijgen over je hond en de probleemsituaties. Begeleiding van je hond begint bij KynoLexis altijd met een grondig gedragsonderzoek van het probleem, om te begrijpen waarom je hond problemen met het alleen zijn heeft. Het hoofddoel is om stap voor stap het verlatingsprobleem van je hond te verminderen, zodat je hond zich fijner zal voelen terwijl hij alleen gelaten wordt. Op een leuke manier voor je hond! De duur en de intensiteit hangen af van jouw wensen en behoeften. Elk programma kun je op ieder gewenst moment verlengen of aanpassen. 

Denk je na het lezen van de investering, dit is te duur voor mij, neem ook dan gerust contact op. We kunnen samen de beschikbare betaalopties (betalingsplan) bespreken.

 

Opstart gesprek

First life skills

Complete Life Skills

Advanced life skills

Voorbereiding vragenlijst/videobeelden

Opstartgesprek
(inzichtfase)

1x online

1x online of bij jou thuis

1x online of bij jou thuis

1x online of bij jou thuis

Online sessie over o.a. stresssignalen & lichaamstaal
(kennisfase)

1x online1x online1x online

Inclusief plan van aanpak
(trainingsfase)

Aangepast

Op maat

Op maat + wekelijkse opdrachten

Op maat + wekelijkse opdrachten

Aantal Vervolgsessies

2 extra sessie

3 extra sessies

4 extra sessies

Online feedback op vragen of video via WhatsApp
(op werkdagen, zolang ‘t traject loopt)

15 minuten WhatsApp begeleiding per week

30 minuten WhatsApp begeleiding per week

Onbeperkt WhatsApp begeleiding per week

Evaluatiegesprek

1x 15 minuten (tot 4 weken na opstartgesprek)

1x 15 minuten na afloop

1x 30 minuten na afloop

30 minuten per maand, zelfs na afloop

Duur

1 sessie

6 weken

8 weken

16 weken

Prijs

€250,-

€585,

€879,-

€1099,-

Het tarief is inclusief reiskosten binnen de gemeente Dordrecht, exclusief parkeerkosten. Buiten de gemeente Dordrecht geldt een reiskostenvergoeding van €0,39 per kilometer (vanaf postcode 3328 LK).
Om betere resultaten te bereiken, heeft een lange termijntraject voorkeur bij meervoudige, ongewenste gedragsproblematiek!
Voor de Complete en Advanced Life skills is betaling in termijnen mogelijk na overeenstemming via mail. Maak je hulpvraag daarvoor éérst bespreekbaar!

wil jij kennismaken?

Boek hieronder dan je kennismakingsgesprek in!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Controleer hieronder of jouw vraag wordt beantwoord. Als dat niet het geval is, sta ik klaar om te helpen via mijn contactformulier.

De investering is mij te duur, is er een alternatief?

In mijn trajecten zitten veel van waarde en ook veel werktijd. Mijn uitgebreide trajecten bieden niet alleen een gedegen gedragsonderzoek en persoonlijke begeleiding, maar ook (dagelijkse) opdrachten en feedback om je voortgang te ondersteunen. Je leert principes van hoe honden leren en over gedragsproblemen, je ontvangt ook waardevolle kennis over lichaamstaal en gedrag bij honden om je hond te helpen, zodat je mijn aanpak ook beter begrijpt. Dit alles resulteert in de beste uitkomsten voor jou en je hond.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn trajecten een goed prijs-kwaliteitsverhouding heeft, maar als je toch minder uit wil geven, dan bied ik ook enkel een opstartgesprek met een aangepast trainingsplan aan. Hiermee krijg je geen op maat gemaakte behandeling, extra sessies of de mogelijkheid om vragen te stellen.

Dit opstartgesprek kost eenmalig 250 euro.

Na 2 tot 4 weken evalueren we via een 15 minuten belafspraak of het opstartgesprek aan je verwachtingen heeft voldaan. Dit stelt je in staat om het traject te kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften en die van je hond.

Indien wenselijk, bied ik je de mogelijkheid om na dit gesprek over te stappen naar een ander traject, met een eenmalige korting:

  • First Life Skills (15% korting op het totaalbedrag)
  • Complete Life Skills (20% korting op het totaalbedrag)
  • Advanced Life Skills (25% korting op het totaalbedrag).
Reiskosten & betalen

De betaling dient vooraf van de afspraak (of na de sessie) voldaan te worden met behulp van internetbankieren óf een betaalverzoek (“Tikkie”), conform de algemene voorwaarden.

Contant betalen is helaas niet mogelijk.

De reiskosten worden berekend vanaf de (stand)plaats met de kortste reisafstand tot jouw adres.

De reiskosten bestaan uit de volgende delen:

  • Kilometervergoeding: €0,39 incl. BTW per km voor een retourreis vanaf postcode 3328LK (Dordrecht). Woon je binnen de gemeente Dordrecht, dan rekening ik geen reiskosten aan.
  • Eventuele parkeerkosten
Op welke dagen kan ik de trainingen volgen?

Privéhondentraining en consulten zijn te boeken op maandag tot vrijdag tussen 9:00 en 13.00 of 14:00 en 16:00 uur. Deze lesplekken kun je in overleg met mij afspreken. Les krijgen op zaterdag is in overleg ook mogelijk, mits daar plek voor is. We maken via WhatsApp een planning samen.

Hoe verschilt jouw aanpak met die van andere?

Heel vaak richt een andere benadering zich alleen op de symptomen van het alleen zijn, terwijl ik werk op een laag (of meerdere lagen) die dieper gaan om het echte probleem aan te pakken. Zo zijn er veel honden met verlatingsproblemen, ook problemen ervaren op andere gebieden (denk bijvoorbeeld aan angst voor vreemde geluiden). Ook die pakken we, zover mogelijk, aan. Dit is niet alleen effectiever, maar zorgt ook voor dat het welzijn van je hond verbetert.

Wat als ik meer begeleiding nodig heb na het einde van het traject?

Een traject kun je altijd verlengen voor 275 euro per maand, welke 2 vervolgconsulten en voortzetting van de (dagelijkse) trainingsopdrachten omvat.

Als je het 12 wekentraject kiest, dan kun je na de 12 weken ervan uitgaan dat je alle kennis hebt voor het trainen van het verlatingsprobleem en ben ik ervan overtuigd dat je zonder mij door kunt gaan. Misschien voel je je nu nog wat onzeker over wat jij kunt bereiken, maar dit zal veranderen tijdens de sessies in het traject!

Kies je voor het 16 weken traject, dan heb je na voltooiing van de 16 weken nog steeds recht op één sessie van 30 minuten per maand. Ik zal je dus ook na voltooiing van dit traject coachen totdat je je doelen hebt bereikt. Dit geeft je gemoedsrust dat je hulp kunt krijgen als er later iets in je persoonlijke omstandigheden verandert, en zal ik je ondersteuning bieden om weer op het goed spoor te blijven. Uiteraard is het aan jou om mij z.s.m. hiervan op de hoogte te stellen door een e-mail of WhatsApp te sturen.

Wat is jouw werkgebied?

Ik werk vanuit Dordrecht in de Drechtsteden e.o., tot aan een reisafstand van maximaal 1 uur aanrijdtijd. Ik kom bij je thuis zonder extra kosten in de regio van Dordrecht. Veel hulpvragen kan ik ook online oppakken. Woon je buiten mijn werkgebied, informeer dan ook zeker naar de mogelijkheden!

Wat is in het traject inbegrepen?

In elk individueel traject beoordelen we eerst wel type verlatingsprobleem (of andere problemen) jouw hond heeft, dit met behulp van een vragenlijst en video’s. Ik vraag je dus om video’s te maken van het gedrag van je hond in verschillende situaties.

Deze informatie zal ik gebruiken om mijn plan van aanpak voor jouw hond voor te bereiden, en daarna zullen we starten met het eerste consult waarin we al deze informatie doornemen. In korte- en lange termijndoelen leg ik uit welke stappen jij gaat ondernemen, vertel ik alle praktische dingen en kun je mij alle vragen stellen die je hebt.

Vervolgens plannen we de volgende sessies in en ontvang je (iedere werkdag) een trainingsopdracht via een deelbare google spreadsheet. Je vult de voortgang van je hond elke dag in, zodat ik de training van je hond op kan volgen en feedback aan je kan geven. We zullen binnen het traject 1-op-1 online coaching sessies hebben, en je ontvangt meer essentiële informatie via e-mail met tekst, video’s en een werkboek.

Afhankelijk van het traject wat jij kiest, kun je ook vragen stellen via WhatsApp. Ik probeer vragen binnen 24 uur te beantwoorden.

Hoe lang duurt het om het verlatingsprobleem van mijn hond op te lossen?

In de meeste gevallen duurt het tussen de 6 tot soms zelf 12 maanden om een gewenst trainingsdoel te bereiken. Je kunt kiezen tussen een programma van 1 of meerdere sessies. Elk traject biedt een uitstekende basis om je trainingen voor verlatingsproblemen te starten. Spelen er ook andere problemen die aandacht vereist? Dan kan het in de basis langer duren dan wanneer je enkel moet trainen op het verlatingsprobleem.

Is betalen in termijnen mogelijk?

Ja, je kunt maandelijks een factuur ontvangen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden, zolang je betaalt binnen factuurdatum.

Met welk traject heb ik genoeg?

Daar komen we vaak tijdens de eerste les al wel achter. In de eerste 3-4 sessies krijg je al zoveel tips & adviezen dat je al een enorme verandering merkt als je deze ook daadwerkelijk doorvoert. In sommigen gevallen spelen er meerdere problemen en dan zijn extra sessies of feedback nodig.

Met welke gedragsproblemen kan ik bij jou terecht?

Ik kan je met heel veel gedragsproblemen met jouw hond helpen. Mijn expertise ligt bij honden die blaffen of explosief reageren aan de lijn bij het wandelen. Hulpvragen uit het verleden waarbij ik mensen heb geholpen zijn ook bijvoorbeeld:

✅ honden die veel blaffen binnen

✅ honden die visite lastig vinden

✅ honden die niet kunnen loslopen

✅ honden die binnen erg onrustig zijn

✅ honden die agressie inzetten

✅ honden die (zeer) angstig of onrustig zijn
✅ honden die problemen ondervinden met het alleen zijn

✅ honden die stress ervaren tijdens het autorijden

✅ Samenwonende honden, die problemen ondervinden met elkaar

Twijfel je of ik je kan helpen? Neem dan even contact op.

Contact