puppy adviesconsult

Maak jij je zorgen over het gedrag van je pup?

Geniet jij ook zo van jouw pup, maar laat je kleine vriend gedrag zien waar je als (nieuwe) hondeneigenaar (soms) een beetje overdonderd door raakt? Maak jij je zorgen over de dingen die je pup doet, voel je je gefrustreerd (of heb je vragen) over de (sociale) ontwikkeling van je pup? Bijvoorbeeld omdat:

 • Je pup niet vlot zindelijk wordt.
 • Het puppy-bijten niet afneemt, maar eerder toe lijkt te nemen.
 • De socialisatie niet loopt zoals je dit wenst te zien?

Meld je dan bij KynoLexis aan! Ik kan jou en je pup helpen om weer grip te krijgen op het puppy-probleemgedrag!

wanneer kies je voor een puppy adviesconsult bij KynoLexis?

Als je gericht zoekt naar advies voor puppy-probleemgedrag. Iemand die met jou meekijkt of je pup zich wel goed ontwikkeld tot een fijn huisgenoot! 

Wat kan het puppy adviesconsult voor jullie betekenen?

Dit consult biedt waardevol inzicht, (preventie) advies en gerichte oefeningen voor de puppy-probleemsituaties waar jij gericht hulp van een deskundige puppyspecialist voor zoekt. Het consult is echter niet ter vervanging van een puppy-gehoorzaamheidscursus. In een enkel consult kan ik geen uitgebreide puppycursus aanbieden. Al komen er in het plan ook enkele (basis)oefeningen vaak voorbij. 

Als een hond probleemgedrag vertoont, dan wil je dit het liefst zo snel mogelijk aanpakken. Maar bij pups die nog in hun ontwikkeling zijn, vooral!
Hoe eerder je na gewaarwording van een probleem deskundige hulp inschakelt, des te groter de kans is dat het probleem bij een pup (nog) opgelost kan worden. 

Mijn werkwijze is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over het gedrag en training van honden. Ik school mij dan ook meerdere keren per jaar bij om de meest actuele kennis in mijn werkwijze te kunnen implementeren. De adviezen die ik bied zijn praktisch, uitvoerbaar, eerlijk, diervriendelijk en bovenal altijd op maat voor hond én eigenaar. 
Benieuwd naar hoe ik het liefst te werk ga? Vanuit samenwerken met de hond door motiverend leren, maar zonder enige vorm van pijn, schrik of intimidatie. Ik werk dus niet met een zogeheten quick fix. Wel pak ik het samen met jou graag het probleem zo goed als dat kan bij de kern aan. Doorgaans door jou inzicht te bieden, en je (je pup) vaardigheden te helpen leren ontwikkelen. Hierdoor zal jij je pup beter begrijpen en leren begeleiden waardoor er dus vertrouwen en een samenwerkingsverband met je hond ontstaat. Deze basis heb je nodig om probleemgedrag te voorkomen en/of te kunnen verhelpen. 

In de omgang met puppy-probleemgedrag raken puppy-eigenaren zeer snel in een negatieve spiraal. Het negatieve, vaak voor ons onprettige of zelfs onveilige gedrag, roept veel frustratie, angst of boosheid met zich mee. Als er niets gedaan wordt aan de onderliggende oorzaken van puppy-probleemgedrag, dan zal het probleem zich verder ontwikkelen tot een gewoonte, en worden de problemen voor jou en je pup alsmaar groter.

Maak jij je (elke dag) zorgen over het gedrag van je opgroeiende pup, twijfel hier dan niet over - want jouw zorgen zijn meestal terecht! Probleemgedrag bij honden kan heel wat stress veroorzaken voor mens en dier, maar dus vooral ook voor de pup zelf.
Bij het niet tijdig ingrijpen kunnen de gevolgen voor de (sociale) groei van een pup naar volwassen hond erg groot zijn. Wanneer probleemgedrag maar op zijn beloop gaat, dan heeft de pup (en eigenaar) in zijn of haar degelijks leven hier erg veel last van.
Probleemgedrag dat niet wordt aangepakt kan bijvoorbeeld leiden tot frustratie, conflictsituaties en angst, wat op zich weer negatief invloed kan hebben op ontwikkeling van een pup tot volwassen hond. Negeren we het bestaan van probleemsituaties, dan ontstaat er in de meeste gevallen overlast en tast dit het welzijn voor de hond (en mens) aan. Door de leerervaringen, die meestal dus negatief zijn, wordt het voor een opgroeiende pup lastiger om op een aangename, zelfs conflict vermijdende of (meer) zelf oplossend vermogen met probleemsituaties om te gaan. 

Is dit het waar jij je voor wil aanmelden?

Ben jij klaar om het probleem aan te pakken, voordat het verergert?
Maak dan een afspraak, ik bespreek graag met jou de mogelijkheden! 

puppy adviesconsult

Om zo snel mogelijk je puppy-zorgen om te buigen.
197 euro
 • 60 (tot 75) min huisbezoek
 • 1 (tot 2) onderwerp(en) naar keuze
 • Puntsgewijs verslag per e-mail
 • 1x 30 na-bel afspraak, 2 weken na het consult
 • Wil je hulp voor meer dan 2 problemen, kies dan voor een gedragsconsult.

Er zijn diverse redenen waarom een puppy adviesconsult jou en je pup kan helpen. Hieronder vind je enkele voorbeelden, maar geen enkele vraag is mij te vreemd. Staat jouw onderwerp er niet tussen? Informeer dan naar de mogelijkheden!

Kun jij je pup vinden in (een van) deze criteria, dan kan ik je zeer waarschijnlijk helpen! Denk er gerust over na.

 • Je pup is jonger dan 6 maand en vertoont vervelend gedrag, maar dat heeft zich nog niet gevormd tot een 'groot' gedragsprobleem.
 • Je wilt dit ene (tot 2) onderwerp(en) graag voorleggen aan een puppy-specialist, voordat je bijvoorbeeld met intensieve gedragstherapie aan de slag moet gaan.
 • Je staat open voor nieuwe inzichten, die je zullen helpen het gedrag van je pup te begrijpen, om hiermee je pup te begeleiden in moeilijke situaties.
 • Je ziet jouw pup niet als een 'robot' die zich maar aan jóu moet aanpassen.
 • Je bent op zoek naar een verandering, waardoor het leven van je pup beter en plezieriger wordt.
 • Je bent, indien nodig, wel bereidt om je pup na te laten kijken door een medisch-specialist.
 • Er is een kindje op komst, en je wil je pup hier graag zo goed mogelijk op voorbereiden.
 • Jouw (klein)kinderen en je pup gaan nog niet zo goed samen, je wil graag leren hoe je dit het best kunt begeleiden.
 • Zoek je meer dan alleen puppy-probleem advies, dus echt leren ter voorkoming als er nog geen sprake van een probleem is? Neem dan aan aanvullend Life Skills privétrainingen, waar we dan ons richten op puppy-gehoorzaamheid óf kies voor een collega hondenschool/ instructeur, die je hiermee (aanvullend) kan helpen.

Contact