Opvoeden

Training op maat voor honden van alle leeftijden

De basis begint bij jullie aan huis!

Bij opvoeden en trainen heb je vaak een doel voor ogen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de weg die je samen met je hond volgt om dit doel te bereiken! Werk je vanuit vertrouwen, samenwerken en motivatie, dan bouw je aan een begripvolle relatie met je hond.

Met passie, kennis en ervaring hoop ik jou en je pup, of (jong) volwassen hond te kunnen helpen en begeleiden bij de opvoeding en training. Aangezien iedere mens-hond combinatie anders is, gaan we dan ook steeds op zoek naar een aanpak die toepasbaar is in jullie (thuis) situatie. 

De trainingsmethoden die hanteer zijn altijd in het kader van hondenwelzijn. Dit betekent dat ik gewenst gedrag aanleer en beloon op basis van een beloningssysteem, en handvaten meegeef om ongewenst gedrag te herkennen, voorkomen, begrenzen of om te buigen naar ander gewenst gedrag.

Training op maat begint altijd met een intake aan huis!

Tijdens de intake bespreken we jouw wensen over wat jij (jouw hond) wil leren en gaan we samen op zoek naar de drijfveren en behoeften van je hond.  We bespreken een aantal belangrijke onderwerpen over het opvoeden en trainen van een pup of (jong) volwassen hond en uiteraard gaan we ook onmiddellijk aan de slag met een aantal basis-oefeningen en is er ruimte om vragen te stellen!

Ik werk steeds vanuit een statisch én dynamisch plan van aanpak die toepasbaar is (op jullie situatie) om doelgericht te begeleiden en te ondersteunen. Soms stel je een plan samen en vragen de omstandigheden om een andere benadering, of zelfs om van het het plan af te wijken. 

De intake kent ook nog een ander belangrijk doel! Aangezien iedere hond en begeleider anders is, biedt een intake de ruimte om kennis te maken (jullie met mij en ik met jullie) zonder dat je vastzit aan een langdurige cursus.

Op basis van al deze informatie bespreken we samen welk aanbod bij jullie het beste aansluit en plannen we indien van toepassing een startdatum in voor een vervolgafspraak.

De vervolgafspraak kan bij jou aan huis plaatsvinden, of op locatie tegen een gereduceerd tarief. Er is keuze uit een losse les of je kan gebruik maken van een strippenkaart. In het menu agenda vind je meer informatie over de lestijden.

Bij (jonge) pups adviseer ik een trainingsduur van 30 minuten en bij een (jong) volwassen hond een trainingsduur van 60 minuten. De duur wordt medebepaald door de veerkracht van (jou en) je hond.

Hoeveel lessen jullie nodig hebben hangt af van hoeveel vragen jij hebt, Het leerniveau en -stijl van je hond én jouw inzet buitenom de trainingen. Vaardigheden aanleren én daar beter in worden vragen namelijk tijd, inzet en jazeker óók geduld 😉

Voor vragen mag je tussen de ingeplande lestijden door mailen of (op afspraak) bellen.

In deze cursus leren jullie spelenderwijs een aantal oefeningen en bespreken we een aantal belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op de ontwikkeling van een pup. 

Omdat socialisatie zo’n belangrijke basis is voor pups, wordt ook in deze cursus daar aandacht aan besteed. Aanmelden voor het puppypakket kan tot een leeftijd van 16 weken. Tijdens de intake ontvang je een theoretische les waarin de meest voorkomende thema’s aan bod komen. Tussen het oefeningen door bespreken van de theorie en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen, zo haal je het optimale uit je training!

In iedere les komen oefeningen aan bod met vertaalslag naar de praktijk zodat je thuis meteen aan de slag kunt gaan. Het lichaam van een jonge hond ontwikkeld zich wekelijks en hier spelen we op in door oefeningen aan te bieden aangepast aan de fysieke behoeftes van een pup. 

Denk bv. aan;

Wandelen aan een ontspannen lijn
Aandacht verleggen van omgevingsprikkels
Contact en hierkomen
Sturing geven
Plaats en vrij
Wachten
Spelen kun je leren = los & vast
Beleeft begroeten = niet opspringen
Begrenzing aanleren

Theoretische onderwerpen die aan bod komen zijn:

Lichaamstaal en communicatie: Lichaamstaal en communicatie lezen en begrijpen voorkomt ongewenste situaties.

Socialisatie: Hoe bouw je dit op en voorkom, of begeleidt je angstgedrag. Omgang tussen (vreemde) honden, kinderen en mensen.

Hoe leert een hond: Hoe leer je vaardigheden aan en welke invloeden hebben de leertheorieën op training én gedrag.

Emoties en Stress: Welke emoties hebben honden en welke invloed heeft een (te volle) ”stress-emmer” op het gedrag?

Gezond opgroeien: Het lichaam van een (jonge) hond ontwikkeld zich wekelijks. Daarom besteden we ook aandacht aan onderwerpen als; gezonde voeding, vachtverzorging en parasietenbestrijding en hoe je gezondheidsproblemen kan voorkomen.

Honden leren ieder moment als ze wakker zijn. We proberen daarom onze tijd samen goed te benutten, want gemiste leermomenten kunnen als snel aan je voorbij gaan. Wacht daarom niet te lang met aanmelden. We hanteren geen wachtlijst, dus je kan vrijwel meteen startten. 

Na iedere aanmelding bel ik voor een eerste kennismakingsgesprek.

In de eerste kennismaking bespreken we kost jouw vragen en wensen en plannen we de intake in. Het maken van een afspraak verplicht tot betalen (lees de algemene voorwaarden voor meer informatie). De afspraakbevestiging, factuur en voorbereidingsinformatie worden per mail toegestuurd.

De intake opvoeden duurt ca. 60 minuten en kost éénmalig 59,- + reiskosten (heen en terug) van 0,30 cent/km.

Heb je een pup (jonger dan 16 weken) dan kan je ook kiezen voor het puppypakket. Hier zit de intake les mee inbegrepen. 

Na de intake kun je kiezen voor een losse les of strippenkaart van 5x 30 minuten op locatie, of 3x 60 minuten aan huis.

Meer informatie over de kosten vind je terug in het menu onder tarieven.

Iedereen is welkom!

 Voor sommige honden of hun begeleider(s) kan het trainen in groepsverband erg belastend zijn en is het zelfs noodzakelijk om privé-training te volgen. Denk bijvoorbeeld aan: 

Honden of hun begeleider(s) die snel overprikkel raken door een (te grote) sociale druk

Honden of hun begeleider(s) die (wegens een medische oorzaak) een verminderde draagkracht hebben

Honden die niet welkom/ gewenst zijn in groepsverband

Verminderde draagkracht van een hondeneigenaar hoeft echter geen belemmering te zijn voor het trainen van een hond. Bent je rolstoelgebruiker, slecht ter been, slechtziend of om een andere reden aan een (thuis)locatie gebonden? Privé-training van KynoLexis kan je begeleiden in jouw eigen, veilige en vertrouwde omgeving! 

Als honden (voor wat voor reden ook!) minder draagkracht hebben voor training in (te grote) sociale groepen en daardoor telkens overvraagd worden, dan zou dit zelfs kunnen leiden tot (het in standhouden van) probleemgedrag, 

Ook met een (buitenlandse) herplaatser/ of honden met een genetisch ”rugzakje” willen eigenaren aan de slag. Helaas worden deze honden niet overal geaccepteerd om in groep te trainen. KynoLexis maakt hierin geen onderscheid! 

Wil jij graag samen met je hond aan de slag?

Meld je aan via aanmelden!

Sinds ik contact heb met hondenschool Kynolexis kijken zowel hond als baas telkens uit naar de volgende training. Tijdens de cursus richting het opvoeden van een volwassen hond blijven we zo samen bewust oefenen. Leuk en leerzaam! Door de focus op het leren zien van signalen blijft het voor beiden ontspannend. Ik kan direct aangeven tijdens de individuele training waar ik tegenaan ben gelopen en wat we naast het duidelijke cursusprogramma willen leren. Doordat eigenaar en trainster Inna erg gericht is op gewoon doen, de theorie echt ter ondersteuning is, is het niet moeilijk om het geleerde ook als gezin in praktijk te brengen. Tussentijdse vragen worden altijd snel beantwoord en je krijgt veel informatie. Er worden ook workshops georganiseerd trouwens. Kortom, ik vind Kynolexis een aanrader!

Cock & Shadow

Opvoeden & Hersenwerk voor Honden

Hondenschool
KynoLexis

Shopping Basket