Opvoeden

Hondentraining op maat voor honden van alle leeftijden!

Opvoeden = Samen succes ervaren!

Honden opvoeden en trainen is leuk om te doen. Vooral als je samen succes ervaart! 

Om dit te bereiken werken we bij KynoLexis aan de samenwerking tussen mens en hond op basis van vertrouwen, motivatie en vooral plezier! 

De lessen worden individueel op maat aangeboden, dit betekent dat iedere les wordt aangepast aan de (leer)behoeften bij jou en jouw hond. 

 

Voor wie?

Voor vele hondeneigenaren is het volgen van privéles erg fijn. Alle aandacht wordt gegeven aan jou en jouw hond waardoor er geen (lange) wachttijden zijn. Mens en hond kunnen zich blijven focussen op de lesstof van de oefeningen (zeker in de aanleerfase!), dit resulteert zich vaak in snellere en betere trainingsresultaten! Heb je een wisselende agenda en is een vast tijdstip lastig? Omdat ik op afspraak werk is het mogelijk om de les in te plannen op een moment wanneer het jou en jouw hond uitkomt.

Iedereen is welkom!

Voor sommige honden of hun begeleider(s) kan het trainen in groepsverband erg belastend zijn en is het soms zelfs noodzakelijk om privébegeleiding te volgen. Maar ook zij, met net een beetje meer, willen vaak graag samen met hun (jonge) hond aan de slag!

Overprikkeling

Honden of hun begeleider(s) die snel overprikkeld raken door een (te) grote sociale druk.

Verminderde draagkracht

Honden of hun begeleider(s) die (wegens medische oorzaak) verminderde draagkracht hebben.

''Ongewenst''

Honden die vanwege hun ''rugzakje'' niet gewenst zijn in groepsverband.

Enthousiaste cursisten over mij

Praktijkgerichte Oefeningen

Hoe leer je (spelenderwijs) gehoorzaamheidheidsoefeningen aan.

De oefeningen gaan over hoe je gewenst gedrag aanleert en hoe je o.a. met management ongewenst gedrag op een hond-vriendelijke manier kan voorkomen of begrenzen. Omdat we individueel trainen hoef je niet te wachten op anderen en voldoet een training van 30 minuten per keer waardoor je (jonge) hond geconcentreerd blijft. Hoeveel lessen jullie nodig hebben hangt af van; hoeveel vragen je hebt, het leerniveau en -stijl van jou en jouw hond, en je inzet buitenom de trainingen. Vaardigheden aanleren én daar beter in worden vragen tijd, inzet en jazeker óók soms geduld! 

 

Wat kan er aan bod komen?

Wanderen aan een ontspannen lijn
Contact & beheersing
Hier komen op verzoek
Sturing geven
Ruilen = Los en vast
Beleeft begroeten = Niet opspringen/ pootjes laag
Begrenzing aanleren = Onderbrekingsgeluid & niet doen

Theoretische thema's

Welke theoretische thema's spelen een belangrijke rol in het leven van een (opgroeiende) hond.

Lichaamstaal & Communicatie

Wat doet de hond en waarom. Het lezen en begrijpen van gedrag voorkomt o.a. ongewenste (leer)situaties.

Hoe leert een hond?

Hoe leer je vaardigheden aan en welke invloeden hebben de leertheorieën op training en gedrag.

Socialisatie voor pups

Wat is het en hoe bouw je sociale vaardigheden op. Omdat de socialisatie een waardevolle periode is voor pups, wordt in het puppypakket daar aandacht aan besteed.

Emotie en Stress

Welke emoties hebben honden, hoe herken je ze en welke invloed heeft een (te) volle stress-emmer op training en gedrag.

Gezond opgroeien

Het lichaam van een (jonge) hond ontwikkelt zich dagelijks. Daarom besteden we ook aandacht aan thema's m.b.t. het trainen van o.a. verzorgingshandelingen, onzindelijkheid, voeding, verrijking, de ontwikkelingsfases, enzovoort. We spelen in op deze onderwerpen door oefeningen aan te bieden die aangepast zijn aan de unieke fases van je (jonge) hond.

Wil jij graag aan de slag, maar twijfel je welke begeleiding bij jullie past? Neem dan voor vrijblijvende informatie contact met mij op!

Puppy- en voordeelpakket opvoeden

Het puppy- en voordeelpakket bestaat uit een intake van 60 minuten aan huis + 5 lessen van 30 minuten op locatie.

Tijdens de intake bespreken we jouw wensen over wat jij (jouw hond) wil leren, is er ruimte om je vragen te stellen en gaan we samen op zoek naar de drijfveren van je hond.

In het traject behandelen we een aantal belangrijke thema’s over opvoeden en trainen die aangepast zijn op de leeftijd en behoeften van je pup of (jong) volwassen hond.
Uiteraard gaan we ook met de eerste basis-oefeningen aan de slag!

Na de intake ontvang je een theoretische les met daar in de meest voorkomende thema’s en uitleg.
Tijdens de lessen komen deze thema’s naar voren, en zetten we deze om in de praktijk.
Zo halen we het optimale uit de training!

In de vervolglessen op locatie komen oefeningen aan bod met vertaalslag naar de praktijk, zodat je thuis meteen aan de slag kunt gaan!

Het puppy- en voordeelpakket wordt aangepast op honden van alle leeftijden, waarbij geen sprake is van een (ernstig) probleemgedrag zoals bijvoorbeeld; agressie, niet alleen kunnen zijn, hypergedrag, obsessief gedrag, enzovoort. Voor meer informatie over persoonlijke begeleiding bij probleemgedrag verwijs ik u graag door naar mijn gedragsbegeleidingspagina

Jouw investering

Jouw investering voor het puppy-voordeelpakket is €150,- excl. éénmalige reiskosten.

Het puppy- en voordeelpakket tegen een meerprijs ook aan huis. Jouw investering voor een volledig traject aan huis is €175,- excl. reiskosten.

Shopping Basket