Opvoeden

Training op maat voor honden van alle leeftijden

Opvoeden = Samen succes ervaren!

Opvoeden en trainen van je hond is leuk om te doen. Vooral als je samen succes hebt! 

Op succes te ervaren trainen we bij Kynolexis aan samenwerken op basis van vertrouwen, motivatie en plezier! 

De trainingsmethoden die ik hanteer zijn altijd in het kader van dierenwelzijn. Dit betekent dat ik gewenst gedrag aanleer op basis van een beloningssysteem. Ik geef praktische handvaten mee om ongewenst gedrag al vooraf te herkennen om zodoende te voorkomen of op een hondvriendelijke manier te begrenzen, of om te buigen naar ander gewenst gedrag. 

Aangezien iedere mens-hond combinatie uniek is, gaan we dan ook steeds op zoek naar een aanpak die toepasbaar is in jullie (thuis) situatie. 

Ben je benieuwd naar meer? Lees dan verder op deze pagina of neem voor een kennismaking contact met mij op!

Iedereen is welkom!

 Voor sommige honden of hun begeleider(s) kan het trainen in groepsverband erg belastend zijn en is het zelfs noodzakelijk om privé-training te volgen. Denk bijvoorbeeld aan: 

Honden of hun begeleider(s) die snel overprikkel raken door een (te grote) sociale druk

Honden of hun begeleider(s) die (wegens een medische oorzaak) een verminderde draagkracht hebben

Honden die niet welkom/ gewenst zijn in groepsverband

Dit traject begint met een intake aan huis!

Tijdens de intake is er ruimte om vragen te stellen, bespreken we jouw wensen over wat jij (jouw hond) wil leren en gaan we samen op zoek naar de drijfveren van je hond.

We behandelen een aantal belangrijke thema’s over opvoeden en trainen die aangepast zijn op de leeftijd en behoeften van je pup of (jong) volwassen hond en uiteraard gaan we ook aan de slag met een aantal basis-oefeningen!

Na de intake ontvang je een theoretische les waarin de meest voorkomende thema’s en uitleg aan bod komen. Tijdens het oefenen komen deze thema’s en uitleg naar voren en zetten we deze om in de praktijk. Zo halen je het optimale uit je training!

In de 5 vervolglessen komen oefeningen aan bod met vertaalslag naar de praktijk zodat je thuis meteen aan de slag kunt gaan!

De oefeningen die je leert zijn oefeningen over hoe je gewenst gedrag aanleert en hoe je met o.a. management ongewenst gedrag op een hondvriendelijke manier kan voorkomen of begrenzen. 

Omdat de socialisatie een waardvolle periode is voor pups, wordt in het puppypakket daar aandacht aan besteed. Het lichaam van een pup ontwikkelt zich wekelijks en hier spelen we op in door oefeningen aan te bieden die aangepast zijn aan de unieke fases van een pup. 

Oefeningen die aan bod komen zijn o.a.;

·       Wandelen aan een de lijn

·       Beheersing & contact

·       Hierkomen op verzoek

·       Sturing geven

·       Ruilen kun je leren = Los & vast

·       Beleeft begroeten = Niet opspringen

·       Begrenzing aanleren: Onderbrekingsgeluid en Nee

Theoretische onderwerpen die aan bod komen zijn:

·       Lichaamstaal en communicatie: Lezen en begrijpen van gedrag voorkomt ongewenste situaties.

·       Socialisatie voor pups: Wat is het en hoe bouw je sociale vaardigheden op. 

·       Hoe leert een hond: Hoe leer je vaardigheden aan en welke invloeden hebben de leertheorieën op training én gedrag.

·       Emoties en Stress: Welke emoties hebben honden en welke invloed heeft een (te volle) ”stress-emmer” op training en gedrag?

·       Gezond opgroeien: Het lichaam van een (jonge) hond ontwikkelt zich wekelijks. Daarom besteden we ook aandacht aan onderwerpen m.b.t. de training van; onzindelijkheid, voeding en verzorgingshandelingen. 

 

Honden leren ieder moment als ze wakker zijn. We proberen daarom onze tijd samen goed te benutten, want gemiste leermomenten kunnen als snel aan je voorbijgaan. Wacht daarom niet te lang met aanmelden. We hanteren geen wachtlijst, dus je kan vrijwel meteen startten. 

Na iedere aanmelding bel ik voor een eerste kennismakingsgesprek. In de eerste kennismaking bespreken we kort jouw vragen en plannen we een afspraak in. Het inplannen van een afspraak verplicht tot betalen (lees de huisregels voor meer informatie). De afspraakbevestiging, factuur en voorbereidingsinformatie voor de aanvang van de les worden per mail toegestuurd.

Aanmelden voor het puppypakket kan tot een leeftijd van 15 weken.

Het voordeelpakket wordt aangepast op honden van alle leeftijden, mits het om ongewenste gedrag en trainingskwesties gaat, zoals bijvoorbeeld; trekken aan de lijn, of opspringen bij bezoek, hierkomen op verzoek, waarbij geen sprake is van een (ernstig) gedragsprobleem zoals agressie. 

De intake opvoeden duurt ca. 90 minuten en zit in het puppy- en voordeelpakket inbegrepen. De intake aan huis is exclusief éénmalige reiskosten. 

Omdat we individueel trainen en je dus niet hoeft te wachten voldoet een training van 45 minuten per keer waardoor je pup/ hond geconcentreerd blijft. Hoeveel lessen jullie nodig hebben hangt af van hoeveel vragen die jij hebt, het leerniveau en -stijl van jou en jouw hond en je inzet buitenom de trainingen. Vaardigheden aanleren én daar beter in worden vragen namelijk tijd en jazeker óók geduld!

De vervolglessen kunnen bij jou aan huis plaatsvinden, of op locatie tegen een gereduceerd tarief. Meer informatie over de kosten vind je terug in het menu onder tarieven en in het menu agenda vind je meer informatie over de mogelijke lestijden. 

Wil jij graag samen met je hond aan de slag?

Meld je aan via aanmelden!

Sinds ik contact heb met hondenschool Kynolexis kijken zowel hond als baas telkens uit naar de volgende training. Tijdens de cursus richting het opvoeden van een volwassen hond blijven we zo samen bewust oefenen. Leuk en leerzaam! Door de focus op het leren zien van signalen blijft het voor beiden ontspannend. Ik kan direct aangeven tijdens de individuele training waar ik tegenaan ben gelopen en wat we naast het duidelijke cursusprogramma willen leren. Doordat eigenaar en trainster Inna erg gericht is op gewoon doen, de theorie echt ter ondersteuning is, is het niet moeilijk om het geleerde ook als gezin in praktijk te brengen. Tussentijdse vragen worden altijd snel beantwoord en je krijgt veel informatie. Er worden ook workshops georganiseerd trouwens. Kortom, ik vind Kynolexis een aanrader!

Cock & Shadow

Opvoeden & Hersenwerk voor Honden

Hondenschool
KynoLexis

Shopping Basket