life skills privetraining

voor extra begeleiding na het eerste huisbezoek

Ben je op zoek naar extra ondersteuning die specifiek gericht is op de uitvoering van de trainingsadviezen uit jullie adviesrapport?
Tijdens privétraining staat persoonlijke aanpak centraal en gaan we aan het werk in jullie dagelijkse praktijk. Maatwerk dus!

Heb jij die behoeften aan wat extra begeleiding en wil je samen met mij aan de slag? Schrijf je dan in voor een van onze Life Skills Privétrainingen.

wanneer kies je voor privetraining bij KynoLexis?

Als je tegen aan specifiek probleem aanloopt waarmee je na het eerste huisbezoek, onder persoonlijke begeleiding, mee aan de slag wilt gaan.

 • Als jij enige flexibiliteit wilt, en privétraining aan huis zoekt vanwege je drukke schema. Wel op voorwaarde dat de situatie van je hond dit toelaat.
 • Als jij de waarde van training kunt inzien, om het gedrag van je hond te kunnen veranderen.
 • Als jij je hond ziet als een individu met eigen emoties en jij het net zo belangrijk vindt om zijn of haar welzijn naar een hoger niveau te brengen.

Privétraining bij KynoLexis is geschikt voor jou als je niet op zoek bent naar een quick-fix en serieus wil investeren met tijd en inzet.

In het begin voelt dit misschien niet zo. Er komt zoveel nieuws op je pad, maar honden trainen kun je leren! Enkel met training kun je het gedrag van je hond op de lange termijn veranderen. Life Skills Privétraining voor honden bij KynoLexis is de oplossing om de emotie van je hond (en dus ook het gedrag) te veranderen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. Hierin begeleid ik jou stap voor stap. Met privétraining ontvang jij alle aandacht voor jou en je hond. Hierdoor loop je minder risico op dat het probleemgedrag van je hond (door verveling, overprikkeling of frustratie) toeneemt. 

Door te investeren in een persoonsgerichte trainingstraject krijg jij de tools in handen om diepgaander en met meer impact je hond te trainen. Je vergroot hierdoor je honds reikwijdte en maakt een sprong in je ontwikkeling als trainer en veranderaar voor je honds probleemgedrag. Geef gedragsverandering een nieuwe kans!

waarom privetraining bij kynolexis?

Ik maak gebruik van trainingsmethodes die vrij zijn van intimidatie, pijn en schrik omdat ik geloof in een welzijnsvriendelijke aanpak voor mens en dier. Ik voorzie in de laatste nieuwe ontwikkelingen en gebruik deze kennis graag om jou te laten ervaren dat samenwerken met je hond écht leuk is. Probleemgedrag is voor de meeste honden (en in de meeste gevallen) niet op te lossen in ‘reguliere’ groepslessen. Zeker niet als er sprake is van prikkelgevoeligheid, reactiviteit, angst, agressie naar mensen of dieren.

wat zijn de mogelijkheden?

Ik heb een aantal mogelijkheden voor jou samengesteld, maar een persoonlijk pakket op maat na het eerste huisbezoek kan ook!

privetraining los

Vanaf prijs
 • De opties bestaan uit:
 • 30 min (35 euro)
 • 45 min (50 euro)
 • 60 min (65 euro)

first life skills

130 euro
 • Deze optie bestaat uit:
 • 4x 30 min training op locatie

life skills @ home

195 euro
 • Deze optie bestaat uit:
 • 4x 45 min training aan huis

In de privétrainingen zullen we de geadviseerde strategieën samen met jou behandelen.

Omdat privétraining inspannend kan zijn pas ik de startdatum aan de prikkelgevoeligheid van je hond aan (in eerste plaats dus aan het niveau wat de hond aan kan).
Indien nodig kan hier (in overleg) van worden afgeweken. Bijvoorbeeld omdat jij meer begeleiding wilt bij de uitvoering van het stappenplan of het lezen van lichaamstaal te leren beheersen. De gouden regel hierbij is echter altijd het welzijn van je hond. Dat staat altijd voorop. Is je hond nog niet klaar om te trainen, dan zullen we deze extra tijd niet in training mét je hond steken omdat hun hoofdje nog te vol zit door de verandering.

Over het algemeen spreek ik liever niet meteen losse vervolgtraining na het consult af. Eenvoudig omdat een losse les niet zoveel nut heeft wanneer jij een probleem ervaart met je hond. Ik doe niet aan symptoombestrijding omdat; gedragsverandering, het vergaren van inzicht in het gedrag van je hond, en de vaardigheden leren beheersen van de life skills trainingen meer tijd nodig heeft dan 1 les. Om deze reden spreek ik liever meerdere privétrainingen af voor meer en beter resultaat. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van jouw hulpvraag, en zal ik een eerlijk advies geven voor jouw hond.

Voor 'eenvoudig' probleemgedrag zijn na het eerste huisbezoek de First Life Skills vaak voldoende.

Bij meerdere, of complexe, problemen waarbij intensieve begeleiding en/of training nodig is, is een Complete Life Skills (of soms nog meer) vaak noodzakelijk om resultaat te behalen op langere termijn. Aan het einde van het consult kun je beslissen of  je voor deze optie nog wil verlengen.

waar en wanneer?

Het inplannen van privétraining is doe ik het liefst op dinsdag en donderdagochtend. Op andere momenten kan, maar alleen in overleg.

Tijdens het eerste huisbezoek (gedragsconsult) bespreken we samen welk van deze trajecten het meest effectieve resultaat voor jullie kan leveren. En leggen we een vast moment voor de privélessen vast. We starten vrijwel altijd eerst met 4 privélessen bij je thuis. Later kan, als de hond hieraan toe is, uitgeweken worden naar locatie.

Heb je nog vragen, kijk dan zeker even op onze ‘FAQ‘ pagina voor meer informatie.

Contact