Sociale wandelingen

Werken naar een leuke én ontspannen wandeling voor jou en je hond

Wandelen in een kleine vaste groep is voor honden die langer de tijd nodig hebben om zich te ontplooien vaak fijner dan een wandeling waarin je allemaal verschillende (loslopende) honden tegenkomt.

Sociale wandelingen bieden deze honden de gelegenheid, ruimte en tijd om op hun tempo sociale interacties aan te gaan. 

Bij voldoende aanmeldingen start er iedere 4 weken een nieuwe groep. 

Wil je weten of deze cursus bij jou en jouw hond past? Lees dan verder op deze pagina. 

De eerstvolgende groep start op maandag 29 mei 2019 om 9:30 uur.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De eerstvolgende groep start op maandag 24 juni 2019 om 9:30 uur.

Niet alleen je hond leert dat wandelingen in groep best leuk kunnen zijn. Het belangrijkste is de kennis en vaardigheden die jij tijdens de wandelingen opsteekt!

Ik leer je bewust kijken naar hondengedrag, lichaamstaal en communicatie. Je leert de signalen van stress herkennen, zodat je tijdig kan anticiperen op de interactie(s) van je hond. Waarom? Een streven van deze wandelingen is; dat iedere hond (en eigenaar) zich begrepen, veilig en vertrouwd voelt om stress- of conflictsituaties te voorkomen!

Vaak wordt nog het advies gegeven om je hond bloot te stellen aan prikkels, zodat hij met prikkels leert omgaan. Het klopt dat sociale vaardigheid het best kan ontwikkelen na herhaling, máár… De hond bepaald; hoe de manier van blootstelling wordt ervaren!

Waar de behoefte ligt van je hond en hoe je hond de interacties met anderen ervaart, resulteert zich in zijn gedrag! En hierover zijn nog best veel misvattingen. Een hond met hoge opwinding is bijvoorbeeld niét per definitie een blije hond, of een hond met een hoge staart is niét per definitie een zelfverzekerde hond. We kijken tijdens de wandeling daarom altijd naar de gehele context en passen indien nodig de wandeling daaropaan. Zo kan het zomaar zijn dat jouw hond zijn stress-emmertje al snel best vol zit, waarop ik jou verzoek om de wandeling op dát moment in te korten. 

In de wandelingen leer je niet alleen over je hond. Het is ook een leuke en leerzame manier om samen met je hond aan het werk te zijn! Ik hou namelijk van creatief ingevulde wandelingen in eigen omgeving (bos, park, woonwijk), en dit zie je terug in de cursus. Creatief wandelen draagt bij aan een gezond mentaal en fysiek welzijn van je hond. In de cursus zullen we afwisselend neus- en zoekwerk, balans & coördinatie, komen op verzoek, omgaan met verleidingen, passeren van passanten aan bod komen en krijg je oefeningen om je hond (en jezelf) te laten ontspannen. Verzoeken kunnen vooraf aangevraagd worden. 

In het wandelgebied geldt een aanlijnplicht en daar zullen wij ons aan houden. De honden lopen altijd aan een 3 of 5 meter lijn en het liefst met een goedpassend Y-tuig of halsband om ontsnappen te voorkomen.

Bij de start van een nieuwe groep, of het verwelkomen van een nieuw wandel-duo beginnen we altijd op een afstand aangepast aan de behoeften van iedere hond. Wanneer honden elkaar beter leren kennen dan kan het voorkomen dat ze los kunnen in het nabije hondenloslooppark, dit is echter niet het doel van de wandelingen! 

Om in groep mee te lopen volg je vooraf een privéles. Wanneer er sprake is van uitvalgedrag dan kun je na het volgen van gedragsbegeleiding meelopen in de sociale wandelingen. Garantie dat jij en je hond mee kunnen lopen kan ik echter niet geven. Dat is afhankelijk van een groot aantal factoren die individueel bepalend zijn. Kijk voor meer informatie onder GEDRAGSBEGELEIDING of neem hiervoor contact met mij op. 

Heb je (elders) een BAT cursus gevolgd en ben jij én je hond toe aan het verbeteren van deze (survival)skills, dan is er na een individuele les een mogelijkheid om mee te lopen in de wandeling. Ook voor eigenaren met honden die al sociaalvaardig zijn, kan de sociale wandeling een leuke verandering zijn om nieuwe ideeën op te doen!

De wandelingen vinden plaats op een ochtend in Dordrecht op een relatief rustige plek. Momenteel vinden de wandelingen plaats op maandag tussen 9:30 en 11:30.

Bij voldoende aanmeldingen start er iedere 5 weken een nieuwe groep. Met het startpakket start je in een vaste groep en wandel je iedere week. Met de strippenkaart kun je iedere week meewandelen, maar minder frequent kan ook, je geeft per maand op welke dagen je meedoet.

Het startpakket kost 97,50 en bestaat uit een intake van 60 minuten en 3 groepswandelingen. Na het startpakket kun je verlengen met een strippenkaart van 3 of 5 wandelingen. Klik hier voor de tarieven. 

Wil jij graag samen met je hond aan de slag?

Meld je aan via aanmelden!

Hondenschool
KynoLexis

Shopping Basket