Hersenwerk voor Honden

Want iedere hond verdient hersenwerk!

Hersenwerk is het zoeken naar iets lekkers of leuks in allerlei soorten materialen. 

De gedachte achter hersenwerk is dat je hond geconcentreerd en op zijn eigen manier iets lekkers of leuks gaat zoeken. Dit kan met kant-en-klare puzzels, maar ook goed gevulde puzzeldoos kan een leuke uitdaging voor je hond zijn. Je hond traceert met zijn neus de beloning. Daarna gaat hij nadenken en ontdekken hoe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Mentale stimulans

Honden werden gefokt voor het uitvoeren van verschillende taken; om mee te gaan op jacht, beschermen van de bezittingen van zijn eigenaar, bestrijden van ongedierten en zoveel meer. De hond van nu is vooral een gezelschapsdier. Met de unieke (ras)eigenscappen wordt vaak niet veel meer gedaan. Om verveling te voorkomen heeft een hond naast fysieke uitdaging óók mentale stimulans nodig. Hersenwerk stimuleert de zintuigen van een (opgroeiende) hond en vergroot het (zelf)vertrouwen. 

Ook voor honden met een fysieke beperking!

Hersenwerk en hondendenksport zijn uitermate geschikt voor honden en begeleiders met een (tijdelijke) fysieke beperking. Het werkt stress verlagend, vergroot het zelfvertrouwen en vraagt samenwerking tussen begeleider en hond. Het is niet alleen erg leuk om samen te doen, het bevorderd ook nog eens het welzijn van je hond en kat. Jazeker, óók katten zijn goede puzzelaars.

Hersenwerk voor honden geeft zoveel meer betekenis in het leven van de hond en begeleider, meer dan je zou denken! Ik heb tijdens mijn opleiding geleerd dat Hersenwerk aanbieden zoveel meer is dan alleen maar ‘een puzzel’ aanbieden, want een puzzel aanbieden kan iedereen. Kies daarom voor kwaliteit! Ik heb als ‘ervaringsdeskundige’ ervaren hoe hersenwerk het welzijn van honden en katten ten goede komt. Deze boodschap wil ik graag delen met iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Inschrijven kan via het knopje aanmelden. Of onderaan deze pagina. 

De privé-workshop duurt 90 minuten en kost 79,00 + reiskosten (heen en terug) van 0,30 cent/km. 

Meer informatie over de kosten vind je terug in het menu onder tarieven

Wil jij graag samen met je hond aan de slag?

Meld je aan via aanmelden!

Ik deed vandaag een van de leukste dingen ooit met Jip! Een workshop hersenwerk voor honden. Ondanks dat ik niet echt een “beginner” ben, wist ik niet dat ik nog zoveel kon leren. Jip en ik hebben allebei een heel erg leuke (en vermoeiende haha) middag gehad! Iedereen die meer wil weten of hersenwerk raad ik een workshop bij Inna aan!

Cindy & Jip

Hersenwerk voor Honden

Omdat de meeste puzzels erg duur zijn, biedt KynoLexis de mogelijkheid om enkele spellen te huren. Zo kun je spellen uit proberen zonder dat je hier veel in moet investeren. Ook biedt het huren de mogelijkheid om verschillende puzzels af te wisselen zodat je hond uitgedaagd blijft. Puzzelen is voor elke hond: jong, oud, actief, rustig, gezond of revaliderend. Puzzelen kan op elk niveau, hierdoor is er een geschikte puzzel voor elke hond. U puzzelt samen met je hond, en leert je hond stapsgewijs wat de bedoeling is. De hond is hierdoor nooit alleen met de puzzel maar puzzelt altijd onder begeleiding. Wil je weten wat bij jou hond past? Vraag ons dan om advies!

Hondenschool
KynoLexis

Shopping Basket