Groepsles & Workshops

Samen leren, samen doen!

De groepslessen zijn kleinschalig van opzet.

In de groep ben je met 4-5 andere cursisten aan het werk.

In de werkwijze sta je niet op elkaar te wachten, maar ga je samen aan het werk! Na de uitleg loop ik bij iedereen langs om individueel te begeleiden. Op deze manier haal je na het leggen van de basis in de privé-training het beste uit jezelf en je hond! 

Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden voor de sociale wandelingen voor honden. Na genoeg aanmeldingen start de eerste volgende groep in maart 2019. Iedere 4 weken is er een mogelijkheid om in te stomen. Er is veel vraag naar sociale wandelingen. Wacht daarom niet te lang om je aan te melden. 

Ook start ik begin september weer met groepslessen in Rotterdam bij Collega Karin Lokker van hondenschool 010-honden.nl 

Sociale Wandelingen

Werken naar een leuke én ontspannen wandelingen voor jou en je hond!

Sociale wandelingen bieden onzekere, angstige of onrustige honden de ruimte en tijd om sociaalvaardige interacties aan te leren. Je wandelt in een vaste kleine groep onder deskundige begeleiding, waarin je met elkaar oploopt. Wandelen in een vaste kleine groep is voor honden die langer de tijd nodig hebben om zich te ontplooien, of misschien zelfs vriendschappen te sluiten, vaak fijner dan een wandeling waarin je allemaal verschillende honden tegenkomt. Bij voldoende aanmeldingen start er iedere 4 weken een nieuwe groep. 

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De eerst volgende groep start op maandag 24-03-2019

De eerstvolgende groep start op maandag 15 juli 2019 om 9:15 uur.

Werkwijze

Maar niet alleen je hond leert dat wandelingen in groep best leuk kunnen zijn. Het belangrijkste is de kennis en vaardigheden die jij tijdens de wandelingen opsteekt!

Ik leer je bewust kijken naar hondengedrag, lichaamstaal en communicatie. Je leert de signalen van stress herkennen, zodat je tijdig kan anticiperen op de interactie(s) van je hond. Waarom? Een streven van deze wandelingen is; dat iedere hond (en eigenaar) zich begrepen, veilig en vertrouwd voelt om stress- of conflictsituaties te voorkomen!

Vaak wordt nog het advies gegeven om je hond bloot te stellen aan prikkels, zodat hij met prikkels leert omgaan. Het klopt dat sociale vaardigheden het best kunnen toetreden na herhaling, máár… De hond bepaald; hoe de manier van blootstelling wordt ervaren! 
Hoe je hond de interactie(s) met de ander(e) ervaart, resulteert zich in zijn gedrag! En hierover zijn nog best veel misvattingen. Een hond met hoge opwinding is bijvoorbeeld niét per definitie een blije hond, of een hond met een hoge staart is niét per definitie een zelfverzekerde hond. We kijken tijdens de wandeling daarom altijd naar de gehele context en passen indien nodig de wandeling daaropaan. Zo kan het zomaar zijn dat jouw hond zijn stress-emmertje al snel best vol zit, waarop ik jou verzoek om de wandeling op dát moment in te korten. 

Het werken naar een ontspannen wandeling voor jou en je hond is het belangrijkste doel!

In de wandelingen leer je niet alleen over je hond. Het is ook een leuke en leerzame manier om samen met je hond aan het werk te zijn! Ik hou namelijk van creatief ingevulde wandelingen in eigen omgeving (bos, park, woonwijk), en dit zie je terug in de cursus. Creatief wandelen draagt bij aan een gezond mentaal en fysiek welzijn van je hond. In de cursus zullen we afwisselend neus- en zoekwerk, balans & coördinatie, komen op verzoek, omgaan met verleidingen, passeren van passanten aan bod komen en krijg je oefeningen om je hond (en jezelf) te laten ontspannen. Verzoeken kunnen vooraf aangevraagd worden. 

Los of van de lijn?

In het wandelgebied geldt een aanlijnplicht en daar zullen wij ons aan houden. De honden lopen altijd aan een 3 of 5 meter lijn en het liefst met een goedpassend Y-tuig of halsband om ontsnappen te voorkomen.

Bij de start van een nieuwe groep, of het verwelkomen van een nieuw wandel-duo beginnen we altijd op een afstand aangepast aan de behoeften van iedere hond. Wanneer honden elkaar beter leren kennen dan kan het voorkomen dat ze los kunnen in het nabije hondenloslooppark, dit is echter niet het doel van de wandelingen! 

Locatie, tijd en kosten

De wandelingen vinden plaats op een ochtend in Dordrecht op een relatief rustige plek. Er zijn zo’n 2-3 wandelingen per week, dus er is altijd een dag dat je mee kunt. 

Bij voldoende aanmeldingen start er iedere 5-6 weken een nieuwe groep. Met het startpakket start je in een vaste groep en wandel je iedere week. Met de strippenkaart kun je iedere week meewandelen, maar minder frequent kan ook, je geeft per maand op welke dagen je meedoet.

Het startpakket kost 87,50 en bestaat uit een privé-wandeling van 60 minuten en 3 groepswandelingen. Na het startpakket kun je verlengen met een strippenkaart van 3 of 5 wandelingen. Klik hier voor de tarieven. 

Hersenwerk voor Honden

Want iedere hond verdient Hersenwerk!

Hersenwerk is het zoeken naar iets lekkers of leuks in allerlei verschillende materialen. De gedachte achter hersenwerk is dat je hond geconcentreerd en op zijn eigen manier iets lekkers of leuks gaat zoeken. Dit kan met kant- en klare puzzels, maar ook een goed gevulde puzzeldoos kan een leuke uitdaging voor je hond zijn. Je hond traceert met zijn neus de beloning. Daarna gaat hij nadenken en ontdekken hoe hij het leuks en lekkers kan bemachtigen. 

Mentale stimulans

De gedachte achter hersenwerk is dat je hond geconcentreerd en op zijn eigen manier iets lekkers of leuks gaat zoeken. Dit kan met kant-en-klare puzzels, maar ook goed gevulde puzzeldoos kan een leuke uitdaging voor je hond zijn. Je hond traceert met zijn neus de beloning. Daarna gaat hij nadenken en ontdekken hoe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Honden werden gefokt voor het uitvoeren van verschillende taken; om mee te gaan op jacht, beschermen van de bezittingen van zijn eigenaar, bestrijden van ongedierten en zoveel meer. De hond van nu is vooral een gezelschapsdier. Met de unieke (ras)eigenscappen wordt vaak niet veel meer gedaan. Om verveling te voorkomen heeft een hond naast fysieke uitdaging óók mentale stimulans nodig. Hersenwerk stimuleert de zintuigen van een (opgroeiende) hond en vergroot het (zelf)vertrouwen. 

Hersenwerk voor honden geeft zoveel meer betekenis in het leven van de hond en begeleider, meer dan je zou denken! Ik heb tijdens mijn opleiding en mijn werk geleerd dat Hersenwerk aanbieden zoveel meer is dan alleen maar ‘een puzzel’ aanbieden, want een puzzel aanbieden kan iedereen. Kies daarom voor kwaliteit! Ik heb als ‘ervaringsdeskundige’ ervaren hoe hersenwerk het welzijn van honden en katten ten goede komt. Deze boodschap wil ik graag delen met iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Ook voor honden met een fysieke beperking!

Hersenwerk en hondendenksport zijn uitermate geschikt voor honden en begeleiders met een (tijdelijke) fysieke beperking. Het werkt stress verlagend, vergroot het zelfvertrouwen en vraagt samenwerking tussen begeleider en hond. Het is niet alleen erg leuk om samen te doen, het bevorderd ook nog eens het welzijn van je hond en kat. Jazeker, óók katten zijn goede puzzelaars.

Locatie, tijd en kosten

Je kan kiezen tussen een privé-workshop aan huis of een workshop inplannen met meerdere deelnemers (minimaal 3 deelnemers). Voor iedere deelnemer dient er ruimte te zijn om 3 werkplekken te creëren met ca 3-4 meter tussen elke werkplek.

De privé-workshop duurt ca. 90 minuten en kost 65,- *

De workshop met minimaal 3 deelnemers duurt 120 minuten en kost 45,- * p.p.

Omdat de meeste puzzels erg duur zijn, biedt KynoLexis de mogelijkheid om enkele spellen te huren. Zo kun je spellen uit proberen zonder dat je hier veel in moet investeren. Ook biedt het huren de mogelijkheid om verschillende puzzels af te wisselen zodat je hond uitgedaagd blijft. Puzzelen is voor elke hond: jong, oud, actief, rustig, gezond of revaliderend. Puzzelen kan op elk niveau, hierdoor is er een geschikte puzzel voor elke hond. U puzzelt samen met je hond, en leert je hond stapsgewijs wat de bedoeling is. De hond is hierdoor nooit alleen met de puzzel maar puzzelt altijd onder begeleiding. Wil je weten wat bij jou hond past? Vraag ons dan om advies!

Shopping Basket