life skills lessen op maat

Heb jij individuele begeleiding nodig om jullie doel te bereiken?

individuele lessen

Wil je na het consult graag met je hond trainen of zelf je trainingsbehoeften samen kunnen stellen? Dan kan je kiezen voor extra Life Skills privélessen of coaching die specifiek gericht zal zijn op jouw hulpvraag. Dit kan in de vorm van losse lessen, maar je kan ook kiezen voor een pakket. 

Meld je aan met je vraag en we stellen samen een plan dat bij jou past. 

Maatwerk dus!

 

kies een traject welke bij je past

Ik help jou graag om jullie leven te optimaliseren met een volledig traject op maat!

Heb jij niet de mogelijkheid om de probleemsituaties van buitenshuis in een veilige setting na te bootsen of wil je onder een toeziend oog aan de slag? Dan is deze optie iets voor jou!

De First Life Skills praktijksessies zijn geschikt voor problemen buitenshuis zoals uitvallen naar mensen, andere honden, het najagen van verkeer, katten of hardlopers.

Dit pakket bevat:

  • 4x individuele sessies op locatie HOC


Voor wie is dit geschikt?

  • Voor jou als je nog ervaring mist met het trainen van een hond
  • Voor jou als je het probleem van je hond erkent, maar dus niet weet hoe je hier met behulp van de training verandering in kunt brengen.
  • Voor specifieke, eenvoudig probleemgedrag zoals angst of agressie gericht op prikkels buitenshuis.


Waar en wanneer?

  • Op locatie HOC
  • In overleg, doorgaans op een maandag of donderdag ochtend.


Kosten:
Voor dit pakket betaal je 207 euro (exclusief reiskosten; buiten de gemeente Dordrecht).

Ga jij liever samen met mij in het vertrouwde van jullie huis aan de slag voor verandering op maat? Dan is dit traject iets voor jou!

Dit traject is het meest geschikt voor probleemgedrag binnenshuis zoals verlatingsproblemen, agressie naar gezinsleden, angst voor harde geluiden in huis, blaffen of uitvallen naar bezoek.

Dit pakket bevat:

  • 4x 45 min individuele sessies aan huis


Voor wie is dit geschikt?

  • Voor jou als je tegen probleemgedrag, binnenshuis of in een specifieke situatie aanloopt.


Waar en wanneer?

  • Bij jou aan huis
  • In overleg, doordeweeks op een maandag, woensdag of vrijdag.

Kosten:
Voor dit pakket betaal je 237 euro (exclusief reiskosten; buiten de gemeente Dordrecht).

Loop je met je hond tegen een heleboel problemen aan en weet je niet waarmee je moet beginnen, maar ben je er wel van overtuigd dat je het best mogelijke wil bereiken? Dan is dit traject iets voor jou!

Probleemgedrag kunnen we op korte termijn 'fixen' met bijvoorbeeld management, maar 'complete verandering', die vraagt tijd!

Dit traject is het meest geschikt voor meervoudig probleemgedrag, zowel binnen als buiten.

Dit traject is voor jou als je:

  • Het moeilijk vindt om je hond ‘te lezen’ en dit graag wil leren, om zo je hond beter te begeleiden!
  • (nog) hele geringe trainingservaring hebt
  • Het probleem van je hond erkent, maar dus niet weet hoe je hier met behulp van de training verandering in kunt brengen.


Dit pakket bevat:

  • 7 individuele lessen, zelf naar wens in te delen (bijv. aan huis of op locatie)

 

Waar en wanneer?

  • In overleg, bij jou thuis of op locatie HOC
  • In overleg, doorgaans op een doordeweekse maandag, woensdag of vrijdag.


Kosten
:
Voor dit pakket betaal je 407 euro (exclusief reiskosten; buiten de gemeente Dordrecht).

Heb jij na de intake behoefte aan extra online begeleiding, dan kun je de intake verlengen met online nazorg. De nazorg kun je direct na de intake starten. Ik sta tot (minimaal) 1 maand klaar om je vragen of bezorgdheden van een antwoord via WhatsApp of e-mail te voorzien.

Let op, de online nazorg zit niet in de prijs van het basis consult inbegrepen. Heb jij dus behoefte aan extra contact of ondersteuning, dan vraag ik om een meerprijs van 65 euro per maand

Voor wie is dit geschikt?

  • Voor jou als je extra ondersteuning zoekt of de mogelijkheid wil hebben om extra vragen te stellen online.
  • Voor ''eenvoudige'' vragen over de door mij aangeboden training in je plan van aanpak. 


Waar en wanneer?

  • Online via e-mail of WhatsApp
  • Doorgaans neem ik vragen die binnenkomen diezelfde dag nog in behandeling. Houd er echter rekening mee dat er 1 werkdag tussen kan zitten.


De nazorg via mail en/of app is op eigen verantwoordelijkheid.

Een losse sessie is een afspraak die je, zo vaak als je wil na het consult wilt boeken. Wil jij eenmalig onder een toeziend oog met de praktische adviezen aan de slag? Dan is deze optie iets voor jou!

Een losse sessie is het meest geschikt voor verduidelijking van één onderwerp naar keuze.

Waar en wanneer?

  • In overleg, bij jou thuis of op locatie HOC
  • In overleg, doorgaans op een doordeweekse maandag, woensdag of vrijdag.


Kosten
(exclusief reiskosten; buiten de gemeente Dordrecht):

  • 55 euro: 1x 30-45 min (HOC)
  • 65 euro: 1x 60 min (aan huis)
 

kosten

first life skills

207
  • Strippenkaart:
  • 4x 30 min Life Skills sessies (locatie HOC)
  • De strippenkaart is tot 6 weken geldig.

advanced life skills

237
  • Strippenkaart:
  • 4x 45 minuten aan huis
  • De strippenkaart is tot 6 weken geldig.

complete life skills

407
  • Strippenkaart:
  • 7 lessen zelf in te delen (locatie HOC of aan huis)
  • De strippenkaart is tot 8 weken geldig.

Online nazorg

55
  • 1 kalendermaand extra online nazorg

De prijzen zijn inclusief 21% BTW
Reiskosten: Dordrecht gratis, daarbuiten €0,39 per km vanaf 3328 LK.
Annuleren van een individuele les kan tot 48 uur van te voren, daarna wordt de volledige sessie in rekening gebracht.
De online nazorg ontvangt u per kalendermaand.

wil jij ook verandering op maat?

Probleemgedrag is voor de meeste honden (en in de meeste gevallen) niet op te lossen in ‘reguliere’ opvoedcursussen. Zeker niet als er sprake is van prikkelgevoeligheid, reactiviteit, angst, agressie naar mensen of dieren.

De trainingsmethoden die ik gebruik zijn vrij van intimidatie, pijn en schrik. Waarom? Omdat ik geloof in een vriendelijke aanpak voor mens en dier. Volgens de nieuwste inzichten wil ik jou laten ervaren dat samenwerken met je hond écht leuk is! 

Met wekelijke sessies zullen je doelen zich verrijken met structuur, en een motivatie boost! De sessies verlopen ontspannen en op een plezierige manier. Ook blijf ik de voortgang en de resultaten van iedere sessie bewaken, en help ik bij moeilijkheden door direct passend advies te geven. Je bent natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor het oefenen en toepassen van de door mij aangeboden adviezen (tussen én na alle sessies door).

 

Interesse om met mij samen te werken?

Plan een gratis intakegesprek van 20 min.

Veelgestelde vragen

Hier vind je enkele antwoorden op vragen die ik het meest ontvang over mijn diensten. Als je een vraagt hebt die er niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.
Ik help je graag verder.

Hoe vaak moet ik trainen?

Een (jonge) hond weerbaar maken voor de maatschappij kost veel tijd. In de eerste 2-3 jaar van een hondenleven ben je al gauw een aantal uren per dag met je hond bezig. Deze uren omvat het uitlaten, samen met je hond spelen, activiteiten verrichten zoals bijv. speuren, je hond ergens mee naartoe nemen (de dierenarts), zorg en aandacht geven, etc.

Ik vertel altijd dat management de snelweg is naar verandering. Dit kan ook een ‘lange’ weg zijn, maar je bent wel het ‘snelst’ op weg naar verandering door de moeilijke situaties voor te zijn. Training, daar zit (voor de meeste eigenaren) de meest langdurige tijd in. Om ander gedrag aan te leren ben je gemiddeld:

  • 3 tot 5 keer daags in training met een,
  • 8 tot 10 herhalingen per keer (oftewel: 3-5 keer daags, 1 tot 3 minuten per sessie) met een,
  • gemiddelde van 4 tot 6 weken voordat je (blijvende) verandering ziet.
  • Al bij al zou dit betekenen dat je minstens enkele weken zo’n 15 minuten per dag (wel verspreid) investeert aan trainingssessies – buiten de managementtraining (EHAP) om, wanneer een probleemsituatie zich dan voordoet.

Mijn hond wordt met individuele lessen toch niet sociaal naar soortgenoten of andere mensen?

Met individuele lessen pak je gerichter het (probleem)gedrag van een hond aan. Je biedt hiermee de gelegenheid om op het individuele tempo te werken. In een groepsles zijn die mogelijkheden beperkter. Werken naar groepslessen kan wel een onderdeel van een traject zijn.

Het is vaak een misvatting om te denken dat een hond ‘sociaal’ wordt van een enkel uurtje groepsles per week op de hondenschool. Dat lijkt een goede keuze maar deze setting (en tijdsduur) blijft voor vele honden (en met name jonge honden zoals pups en pubers) veel te hoog gegrepen. Door de vele afleidingen die daar zijn, leren honden vaak gedrag wat de meeste eigenaren dus niet willen. Prikkelbaarheid is daar het grootste voorbeeld van. Dit is een reactie-stijl (bijv. druk heen en weer lopen, piepen, blaffen, in de lijn, kleding of handen bijten, (veel) plassen of ontlasten, etc.) op prikkels uit de directe omgeving. Daarbij wordt de reactie (dus het gedrag van de hond) heftiger bij meer en langdurigere aan deze prikkels. Het is een vorm van (psychische) lichtgeraaktheid. Als er herhaaldelijke, storende blootstelling van prikkels ontstaat, dan kan dit zelfs leiden tot bijv. uitvallen, angst voor (harde) geluiden of andere sociale prikkels.

De socialisatieperiode is vaak beperkt tussen de 3 tot 12 weken. Alles wat je hond buiten deze periode leert behoort dus eigenlijk niet meer onder socialiseren, maar eerder onder ”gewennen”. Socialiseren gaat vooral over de contacten die je hond dagelijks in jullie omgeving heeft. Met privélessen pak je dus dát meteen aan. Voor puppy’s die bij mij begeleiding hebben organiseer ik af en toe een sociale les waarin ik met andere ‘sociale’ volwassen honden of pups, uitleg voorzien in wat sociaal gedrag bij honden inhoud. Een onbekende (volwassen) hond die (een pup) direct bij eerste ontmoeting ‘op plaats zet’ is dat vaak niet. Er wordt in deze lessen gekeken en geleerd wat de spelstijlen zijn van jouw hond zodat jij in de thuisomgeving ook goed kunt begeleiden.

Mag mijn kind meekijken of meedoen?

Ik juich het toe dat iedereen binnen het gezin (dus ook de kinderen) goede begeleiding krijgen in de omgang met de hond. Mijn adviezen richtten zich dan ook op het hele gezin. Toch is hondengedrag in situaties waar risico’s in schuilen, NIET voor kinderen geschikt om dit op te lossen. Of kinderen met de training kunnen helpen is daarom deels afhankelijk van welk gedrag de hond vertoont, en welke risico’s hieraan gebonden zijn. Mijn ervaring is ook dan kinderen dit vaak niet heel boeiend vinden, waardoor zij zich kunnen gaan vervelen. Lesgeven aan kinderen is echt wat anders dan jou leren hoe je met het gedrag van je hond om kunt gaan. Pas als je dit zelf onder de knie hebt, kun je (bij sommige probleemsituaties) de kennis doorgeven aan de kinderen. Het is fijner voor hen om dit samen met jou thuis te doen.
Het vraagt voor een (jonge) hond veel om te leren. De hond krijgt dan al veel indrukken te verwerken. Ik vind het belangrijk dat de hond in onze aanwezigheid zich rustig, ontspannen en veilig voelt.
Bij meerdere kinderen kan bij onze aanwezigheid oneindigheid ontstaan (bijv. wie mag als eerste oefenen met de hond). Dit hoort er natuurlijk bij, maar is wel vervelend en kan grote invloed hebben op de concentratie van de hond. De aandacht die je voor je hond (en de oefeningen) moet hebben is al intensief. Ruziemakende kinderen kunnen het lastig maken om je aandacht te verdelen over je hond én je kinderen. Ook zal dit tijd wegnemen van onze les en dat is zonde.

Ik vraag daarom aan ouders om goed te overwegen welke meerwaarde de aanwezigheid van het kind op dat moment heeft.

Er zijn mogelijkheden om kind-hond specifieke lessen te volgen. Dit valt echter buiten onze gedragstherapie. Wil je hier meer over weten informeer dan naar de mogelijkheden.

Kan je beloven dat het probleem van mijn hond snel en volledig worden opgelost?

Nee, er zijn geen snelle oplossingen en garanties bieden kan ik niet. Doet iemand anders dit wel, vraag jezelf dan deze vraag? Hoe lang deed jij (of iemand in je omgeving) erover om een dieperliggend probleem op te lossen? Wat had jij daar voor nodig? Was het voldoende om er met iemand over te praten of behoefte jij meer? En is het ook daadwerkelijk opgelost of heb jij (of die persoon) ermee leren omgaan? ”Deskundige” die beloven dat het probleem van je hond binnen slechts één sessie is opgelost, die werken vaak op basis van onderdruking. De problemen lijken dan wel voorbij, waar vaak is dat ten kostte van het welzijn van het dier. Er bestaat nu eenmaal meestal geen hondvriendelijke quick fix die het probleem blijvend voor de hond én de eigenaar oplost, toch niet op basis van compassie en begrip voor de onderliggende emoties van de hond.

Kan ik jou bellen?

Overdag ben ik telefonisch minder goed bereikbaar voor vragen. Dit is de reden waarom ik overdag de telefoon vaak niet opneem. Als je mij laat weten dat je mij graag telefonisch wil spreken, meld je dan aan voor een telefonische kennismaking of stuur mij dan een (Whats)bericht via de contactpagina. Dan probeer ik jouw bericht diezelfde werkdag nog te beantwoorden.

Ik kan niet doordeweeks. Is een afspraak 's avonds of in het weekend mogelijk?

Mijn werkdagen zijn doordeweeks tussen 9:00 en 18:00 uur (m.u.v. maandag en vrijdag, tussen 13:00 en 16:00 uur voor afspraken buitenshuis). 

In de praktijk merk ik vaak dat honden (met name pups) in de avond vaak te moe zijn om nog te trainen. Daarom train ik het liefst in de ochtend en middag.

Op zaterdagmiddag plan ik de gemiste trainingen van die week in (als het weer dit in de week niet toeliet om te trainen). Dit is echter meer een uitzondering, dan een regel.
Inderdaad, ik vraag dus wat flexibiliteit van je tijdens de week. Maar een (half)uurtje per week doordeweeks, dat moet lukken toch? Ergens een beetje met de planning schuiven zodat ik jullie kan helpen, is de flexibiliteit die ik vraag. 

Een consult of adviesgesprek in de avond is mogelijk, hier vraag ik echter een avondtoelage voor van 35 euro per afspraak (wegens het moeten inschakelen van oppas).

Contact