Aanbod

Maak jij je zorgen om het gedrag van je hond en ben je op zoek naar een oplossing?

Loop je tegen problemen aan en wil je deze oplossen zodat je samen weer echt kunnen genieten, door met elkaar weer in verbintenis te komen?

Is iedere wandeling op dit moment te stressvol? Of kun je door hoe je hond zich gedraagt geen bezoek meer ontvangen? Is je hond ergens bang voor en vrees je voor erger? 

Kortom: lopen je zorgen steeds hoger op? En zoek jij een liefdevolle, positieve en moderne wijze om jullie verbintenis weer te versterken?

Dan ben je bij KynoLexis aan het juiste adres, ik kan je helpen!

 

Gedragsconsulten

Ervaar jij zorgen om het ongewenste gedrag van je hond? Zoek je naar een oplossing die jullie kan helpen? Vraag dan een gedragsconsult aan.

individuele lessen

Wil jij met je hond in verbinding komen? Wil je na het consult trainen en zelf je trainingsbehoefte samen kunnen stellen? 

Help je uitvallende hond cursus

Wil jij graag ontspannen gaan wandelen door te leren wat je hond nodig heeft? Dan ben bij deze cursus aan het juiste adres, wij kunnen je helpen met deze cursus speciaal voor honden die uitvallen naar andere honden of mensen.

wat kun je doen als je tegen een probleem aanloopt?

Kom je door het gedrag van je hond in vervelende situaties terecht, maar weet je niet hoe ermee om te gaan?

in 5 stappen kom jij tot een oplossing!

contact

intakegesprek

Voorbereiding

Gedragsconsult

plan van aanpak

Als je op zoek bent naar een oplossing voor:

  • Probleemgedrag waar jij geen uitweg meer in ziet.
  • Je weer plezier wilt wandelen op straat.
  • Met minder schaamte of bezorgdheid weer bezoek wilt ontvangen.
  • Je hond die (zeer veel) moeite heeft tijdens het alleen zijn.
  • Om de angst, die jouw hond ervaart, wilt verminderen.
  • De overlast, die de hond met zijn of haar gedrag veroorzaakt, aan wilt pakken. 

Vele hondenbezitters komen er in de loop van tijd achter dat het begeleiden van een hond lang niet altijd even makkelijk is. De ontwikkeling van probleemgedrag komt voort bij honden van alle leeftijden.

Ik help hondeneigenaren (weer) grip te krijgen op het gedrag wat voor hen (en hun hond) als hinderlijk wordt ervaren. Mijn streven is altijd om het gedrag van de hond vanuit de kern aan te pakken. Je hoeft een probleem namelijk niet te accepteren zoals dat op dat moment is. Voor iedereen is er wel een (snel)weg naar verandering. Het werken naar gedragsverandering samen met KynoLexis, is een analytische, praktische en oplossingsgericht manier om het probleem te verhelpen!

Doorgaans is het doel bij KynoLexis:

  1. Het hele gezin inzicht te bieden, en vaardigheden helpen ontwikkelen om vanuit deze inzichten aan de slag te gaan. Deze basis heb je nodig om probleemgedrag te verhelpen (of voorkomen).
  2. Verandering vanuit samenwerken met je hond: zonder enige vorm van pijn, schrik of intimidatie. Ik werk niet met een zogeheten quick fix.
  3. Met Life Skills voor honden zal jij je hond leren begrijpen en begeleiden.

de weg naar verandering begint hier!

Wat als je dus wel iets kunt doen aan deze vervelende situaties? Als gedragstherapeut voor honden leg ik eerst de focus op het gedegen (voor)onderzoek en gedragsanalyse. Dit onderzoek resulteert in een plan van aanpak (adviesrapport) met specifiek gerichte adviezen die jou helpen om te werken aan het gedrag en de problemen met je hond. Samen gaan we dus op zoek naar de oorzaak. Want, ik kan je vertellen, je hond gedraagt zich niet vervelend omdat hij dat zo leuk vindt. Onder het gedrag wat jouw hond vertoont ligt een emotie, diverse leerervaringen en factoren die bijdragen aan het probleem. 

Tijdens het consult reik ik jou adviezen toe die aan aangepast worden op jullie situatie, zodat je doelgericht en praktisch te werk kunt gaan.
Ik leer je begrijpen waar het gedrag vandaan komt en samen zullen we ervoor zorgen dat er een oplossing komt.

Mijn doel? Communicatie en vertrouwen tussen hond & begeleider dichter bij elkaar te brengen! Dat leren begrijpen van je eigen hond vind ik erg belangrijk! Mijn werkwijze is op diverse problemen aangepast omdat ieder mens en hond uniek is, en elke situatie weer anders is. Dit maakt mijn vak ontzettend leuk.

Contact