wat kan ik voor jou betekenen?

Op deze pagina lees je een overzicht van mijn diensten.
Tijdens het gratis gesprek denk ik graag met je mee naar de mogelijkheden die passend zijn voor jouw hond.

Ervaar jij moeilijkheden met het gedrag van je hond?

Loop je tegen problemen aan en wil je deze oplossen zodat je samen weer echt kunnen genieten, door met elkaar weer in verbintenis te komen?

Is iedere wandeling op dit moment te stressvol? Of kun je door hoe je hond zich gedraagt geen bezoek meer ontvangen? Is je hond ergens bang voor en vrees je voor erger? 

Kortom: lopen je zorgen steeds hoger op? En zoek jij een liefdevolle, positieve en moderne wijze om jullie verbintenis weer te versterken?

Dan ben je bij KynoLexis aan het juiste adres, ik kan je helpen!

 

wat kan ik doen als ik tegen een probleem aanloop?

Het gedrag van mijn hond brengt me tot wanhopige situatie, maar ik weet niet hoe ermee om te gaan.

in 5 stappen kom jij tot een oplossing

aanmelden

gratis kennismaking

Voorbereiding

Consult

Advies per mail

aanbod

los adviesconsult

life skills training

puppy gedragsobservatie

de weg naar verandering begint hier!

Wat als je dus iets kunt doen aan de ongewenste situaties? Als gedragstherapeut voor honden leg ik eerst de focus op het gedegen (voor)onderzoek en gedragsanalyse. Dit onderzoek resulteert in een plan van aanpak (adviesrapport) met specifiek gerichte adviezen die jou helpen om te werken aan het gedrag en de problemen met je hond. Samen gaan we dus op zoek naar de oorzaak. Want, ik kan je vertellen, je hond gedraagt zich niet zo omdat hij dat zo leuk vindt. 

Onder het gedrag wat jouw hond laat zien ligt een emotie, vaak een hele boel leerervaringen en diverse factoren die ertoe bijdragen die ervoor zorgen dat hij gedrag laat zien waar jullie allebei last van ervaren. 

Tijdens de intake om het probleem zichtbaar te leggen, bied ik adviezen aan die aangepast worden op jullie situatie zodat je doelgericht en praktisch te werk kunt gaan. Ik leer jou begrijpen waar het gedrag vandaan komt en samen zullen we ervoor zorgen dat er een oplossing komt!

Mijn doel? Communicatie en vertrouwen tussen hond & begeleider dichter bij elkaar te brengen! Dat leren begrijpen van je eigen hond vind ik erg belangrijk! Mijn werkwijze is op diverse problemen aangepast omdat ieder mens en hond uniek is, en elke situatie weer anders is. Dit maakt mijn vak ontzettend leuk!

Als je op zoek bent naar een oplossing voor:

  • Probleemgedrag waar jij geen uitweg meer in ziet.
  • Je weer met een gerust hart wilt wandelen op straat.
  • Met minder schaamte of bezorgdheid weer bezoek wilt ontvangen.
  • Een hond die (zeer veel) moeite heeft tijdens het alleen zijn.
  • De angst, die jouw hond ervaart, voor je hond wil verminderen.
  • De overlast, die de hond met zijn of haar gedrag veroorzaakt, aan wilt pakken. 

Vele hondenbezitters komen er in de loop van tijd achter dat het begeleiden van een hond lang niet altijd even makkelijk is. De ontwikkeling van probleemgedrag komt voort bij honden van alle leeftijden.

Ik help hondeneigenaren (weer) grip te krijgen op het gedrag wat voor hen (en hun hond) als hinderlijk wordt ervaren. Mijn streven is altijd om het gedrag van de hond vanuit de kern aan te pakken. Je hoeft een probleem namelijk niet te accepteren zoals dat op dat moment is. Voor iedereen is er wel een (snel)weg naar verandering!

Doorgaans is het doel bij KynoLexis:

  1. Het hele gezin inzicht te bieden, en vaardigheden helpen te ontwikkelen. Deze basis heb je nodig om probleemgedrag te voorkomen en te verhelpen. 
  2. Veranderen vanuit de samenwerken met je hond, maar zonder enige vorm van pijn, schrik of intimidatie. Ik werk niet met een zogeheten quick fix.
  3. Met Life Skills voor honden zal jij je hond beter begrijpen en begeleiden. 

Het werken naar gedragsverandering samen met KynoLexis, is een analytische, praktische en oplossingsgericht manier om het probleem te verhelpen!

De gevolgen op het dagelijks leven van honden met probleemgedrag, is best heel groot. Probleemgedrag kan leiden tot frustratie, angst en conflictsituaties die (fysiek) invloed hebben op het welzijn voor mens en dier. De hond heeft (net zoveel als zijn eigenaar of omgeving) last van het probleemgedrag. Negeren we de oorzaak en het bestaan hiervan, en laten we het probleem op zijn beloop; door de leerervaringen die de hond telkens opdoet, wordt het steeds lastiger om met moeilijke situaties om te gaan. Ook kan je hond gevoeliger worden door (en voor) bijvoorbeeld (chronische) stress. Honden (en wij mensen) raken na verloop van tijd al snel in een negatieve spiraal omdat het negatieve (vaak voor ons onprettige of onveilige) gedrag veel frustratie, angst of boosheid met zich meebrengt. Wordt er helemaal niets gedaan aan de onderliggende oorzaken van een gedragsprobleem, dan zal het zich verder ontwikkelen tot een gewoonte en worden de problemen voor eigenaar, hond (en omgeving) alsmaar groter.

KynoLexis helpt een eigenaar dus niet alleen om het gedrag van de hond te veranderen, ik help ook om de kwaliteit van hondenwelzijn én mensenlevens te verbeteren!

Heb je geen idee of kun je het gedrag van je hond niet plaatsen?

Blij niet langer wachten tot het vanzelf beter wordt.

Contact