gedragsbegeleiding

Wil jij werken aan het verbeteren van een ”onmogelijke” probleemsituatie?

Bij mij kun je terecht als...

✅ er meerdere problemen spelen die je niet meer kunt overzien.

✅ het gedrag van je hond dagelijks negatieve invloed heeft op jullie welzijn.

✅ jij openstaat om op een wetenschappelijk onderbouwde manier met het probleem aan de slag te gaan.

✅ als jij er klaar voor bent om een voor een langere tijd aan het welzijn van je hond te investeren!

De weg naar verandering begint hier!

Gedrag wordt beïnvloed door verschillende factoren, en het veranderen ervan vereist aanpassingen op meerdere vlakken. Ik bied inzichten en tools om aan het probleem te werken, maar dit vraagt om tijd en consistentie. Het succes van de therapie hangt af van jullie motivatie en toepassing van de door mij aangereikte adviezen. Maar wees gerust, een traject zal jullie veel leren over je hond en jullie zelfvertrouwen vergroten in het begeleiden van je hond. 

Ik help je met liefde om de emoties en behoeften van je hond te begrijpen en hierop in te spelen, zodat jullie samen een betere toekomst tegemoet gaan!

Mijn doel is om de communicatie en vertrouwen tussen jou en je hond dichter bij elkaar te brengen. Jou leren begrijpen wat je hond nodig heeft, vind ik daarin erg belangrijk. Mijn werkwijze wordt op diverse probleemsituaties aangepast, omdat ieder mens en hond uniek is, en elke situatie weer anders is. Dit maakt mijn vak ontzettend leuk!

Ben jij bereid om alles te geven?

Als je bereid bent om serieus aan de slag te gaan met je hond en geen snelle oplossingen verwacht, dan ben je bij mij aan het juiste adres. 

Het veranderen van probleemgedrag vergt tijd, toewijding en aanpassingen. 

Dit leest misschien streng, maar ik werk alleen met eigenaren die:

✅ Hun hond willen begrijpen.

✅ Aan veiligheid wilt meewerken, zelfs als dit betekent dat je hond een muilkorf om moet?

✅ Gemotiveerd zijn om het probleem van meerdere kanten aan te pakken!

✅ Kritisch naar zichzelf kunnen kijken en openstaan voor zelfreflectie.

✅ Empathie tonen voor zichzelf en anderen.

✅ Bereid zijn om te groeien en tijd te investeren.

✅ Geduldig zijn, ook als de vooruitgang klein lijkt.

wil jij meer informatie over mijn aanpak?

In 5 stappen help ik je naar een oplossing die jou kan helpen!

Kennismaking

Voorbereiding

Inzicht & kennis

Training

Nazorg

Bekijk hieronder mijn aanbod!

In de praktijk werk ik samen met eigenaren voornamelijk aan meervoudige gedragsproblematiek en daarom bied ik langlopende trajecten aan, met meerdere (online) sessies en de mogelijkheid van onbeperkte feedback tussen sessies door, om zo het beste te behalen voor jouw hond.
Bekijk hieronder in welke categorie jouw probleemgedrag thuishoort om een beeld te krijgen van de begeleiding die ik bied. Heb je een eenvoudige hulpvraag, enkel dan kan één sessie voldoende zijn. 

samenwerken

Angst, spanning of paniek!

Is jouw hond bang of showt je hond veel stress of paniek bij harde geluiden, visite, of durft hij niet meer op straat? Heeft jouw hond last van hyperactief, ongewenst gedrag in of buiten huis? Dan is deze begeleiding voor jou!

Uitvallen, agressie of reactiviteit

Valt je hond uit op straat en wil jij graag leren ontspannen te wandelen door te leren wat je hond nodig heeft? Showt je hond agressie naar jou of gezinsleden? Jaagt jouw hond andere voorbijgangers na, zoals fietsers? Dan ben bij dit traject aan het juiste adres, ik kan je helpen met dit traject wat uniek is voor honden die uitvallen, reactiviteit of agressie showen naar andere honden en/of mensen.

Verlatingsproblemen

Ga jij niet zonder zorgen de deur uit en zoek je naar een oplossing die je kan helpen bij de verlatingsproblemen van je hond? Klik dan hieronder voor meer informatie!

wil jij het gedrag van je hond veranderen? Laten we kennismaken!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb je vragen? Controleer hieronder of jouw vraag wordt beantwoord. Als dat niet het geval is, sta ik klaar om te helpen via mijn contactformulier.

Wat is in het traject inbegrepen?

In elk individueel traject beoordelen we eerst welk probleem (of andere problemen) jouw hond heeft, dit met behulp van een vragenlijst en video’s. Ik vraag je dus om video’s te maken van het gedrag van je hond in verschillende situaties.

Deze informatie zal ik gebruiken om mijn plan van aanpak voor jouw hond voor te bereiden, en daarna zullen we starten met het eerste consult waarin we al deze informatie doornemen. In korte- en lange termijndoelen leg ik uit welke stappen jij gaat ondernemen, vertel ik alle praktische dingen en kun je mij alle vragen stellen die je hebt.

Vervolgens plannen we de volgende sessies in en ontvang je (iedere werkdag) een trainingsopdracht via een deelbare google spreadsheet. Je vult de voortgang van je hond elke dag in, zodat ik de training van je hond op kan volgen en feedback aan je kan geven. We zullen binnen het traject 1-op-1 online coaching sessies hebben, en je ontvangt meer essentiële informatie via e-mail met tekst, video’s en een werkboek.

Afhankelijk van het traject wat jij kiest, kun je tussendoor ook al je vragen stellen via WhatsApp. Ik probeer vragen binnen 24 uur te beantwoorden.

Hoe lang duurt het om het probleem van mijn hond op te lossen?

In de meeste gevallen duurt het tussen de 6 tot soms zelf 12 maanden om een gewenst trainingsdoel te bereiken. Je kunt kiezen tussen begeleiden van enkele weken tot maanden. Elk traject biedt een uitstekende basis om je trainingen voor stress gerelateerde problemen te starten. Spelen er ook andere problemen die aandacht vereist? Dan kan het in de basis langer duren dan wanneer je enkel moet trainen op een eenvoudig probleem.

Is betalen in termijnen mogelijk?

Ja, je kunt maandelijks een factuur ontvangen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden, zolang je betaalt binnen factuurdatum.

Met welk traject heb ik genoeg?

Daar komen we vaak tijdens de eerste les al wel achter. In de eerste 4 sessies krijg je al zoveel tips & adviezen dat je al een enorme verandering merkt als je deze ook daadwerkelijk doorvoert. In sommigen gevallen spelen er meerdere problemen en dan zijn extra sessies of feedback nodig.

Met welke gedragsproblemen kan ik bij jou terecht?

Ik kan je met heel veel gedragsproblemen met jouw hond helpen. Mijn expertise ligt bij honden die blaffen of explosief reageren aan de lijn bij het wandelen. Hulpvragen uit het verleden waarbij ik mensen heb geholpen zijn ook bijvoorbeeld:

✅ honden die veel blaffen binnen

✅ honden die visite lastig vinden

✅ honden die niet kunnen loslopen

✅ honden die binnen erg onrustig zijn

✅ honden die agressie inzetten

✅ honden die (zeer) angstig of onrustig zijn
✅ honden die problemen ondervinden met het alleen zijn

✅ honden die stress ervaren tijdens het autorijden

✅ Samenwonende honden, die problemen ondervinden met elkaar

Twijfel je of ik je kan helpen? Neem dan even contact op.

Reiskosten & betalen

De betaling dient vooraf van de afspraak (of na de sessie) voldaan te worden met behulp van internetbankieren óf een betaalverzoek (“Tikkie”), conform de algemene voorwaarden. 

De reiskosten worden berekend vanaf de (stand)plaats met de kortste reisafstand tot jouw adres.

De reiskosten bestaan uit de volgende delen:

  • Kilometervergoeding: €0,39 incl. BTW per km voor een retourreis vanaf postcode 3328LK (Dordrecht). Woon je binnen de gemeente Dordrecht, dan rekening ik geen reiskosten aan.
  • Eventuele parkeerkosten
Op welke dagen kan ik de trainingen volgen?

Privéhondentraining en consulten zijn te boeken op maandag tot vrijdag tussen 9:00 en 13.00 of 14:00 en 16:00 uur. Deze lesplekken kun je in overleg met mij afspreken. Les krijgen op zaterdag is in overleg ook mogelijk, mits daar plek voor is. We maken via WhatsApp een planning samen.

Hoe verschilt jouw aanpak met die van andere?

Heel vaak richt een andere benadering zich alleen op de symptomen van het gedrag wat wij als probleem ervaren, terwijl ik werk op een laag (of meerdere lagen) die dieper gaan om het echte probleem aan te pakken. Zo zijn er veel honden met probleemgedrag, die ook problemen ervaren op andere gebieden (denk bijvoorbeeld aan angst voor vreemde geluiden). Ook die pakken we, zover mogelijk, aan. Dit is niet alleen effectiever, maar zorgt ook voor dat het welzijn van je hond verbetert.

De investering is mij te duur, is er een alternatief?

In mijn trajecten zitten veel van waarde en ook veel werktijd. Je ontvangt niet alleen 1-op-1 lessen, maar ook (dagelijks) gepersonaliseerde opdrachten en feedback over je voortgang. Ook help ik met aanvullende kennis en deel ik mijn vaardigheden over lichaamstaal en leer je veel over de principes van verlatingsproblemen of andere problemen die je hond heeft om je hond te helpen, zodat je mijn aanpak beter begrijpt.

Ik ben er dus van overtuigd dat ik je met mijn aanbod een hele goede prijs-kwaliteit verhouding geef, waarbij je profiteert van de beste resultaten dankzij mijn begeleiding.

Wil je toch minder uitgeven, dan kan ik na het opstartgesprek toegang geven tot een ‘’gestandaardiseerd’’ trainingsplan. Je ontvangt echter géén op maat geschreven behandelplan en kunt niét deelnemen aan extra sessies of zelf vragen stellen of feedback krijgen op je opdrachten. Dit opstartgesprek kost je eenmalig 325 euro.

Als je de investering duur vindt, denk dan ook aan de verborgen ‘’kosten’’ van een verlatingsprobleem. Hoeveel je voor jezelf verliest omdat je hond niet alleen kan zijn? De oppas, uitlaatservice – en het feit dat jij niet met een ontspannen gevoel er tussenuit kunt gaan – al is het maar voor even. Denk aan hoe je hond zich ellendig voelt, elke keer weer als jij er wel – zelfs al is het maar voor even – onverwachts weg moet.

Laten we ons dus samen gaan richten op een plan waarmee jij resultaat kunt behalen zodat je hond weer veilig voelt om zonder jou te zijn.

Wat als ik meer begeleiding nodig heb na het einde van het traject?

Een traject kun je altijd verlengen al voor een bedrag van 275 euro per maand, welke nog 2 extra vervolgconsulten en de voortzetting van de (dagelijkse) trainingsopdrachten omvat.

Als je het lange termijntraject kiest, dan kun je ervan uitgaan dat je alle kennis hebt voor het verhelpen van het probleem van je hond en ben ik ervan overtuigd dat je zonder mij door kunt gaan. Misschien voel je je nu nog wat onzeker over wat jij kunt bereiken, maar dit zal veranderen tijdens de sessies in het traject!

Kies je het langlopende traject, dan heb je na voltooiing van het traject nog steeds recht op één extra sessie van 30 minuten per maand. Ik zal je dus ook na voltooiing van dit traject coachen totdat je je doelen hebt bereikt. Dit geeft je gemoedsrust dat je hulp kunt krijgen als er later iets in je persoonlijke omstandigheden verandert, en zal ik je ondersteuning bieden om weer op het goed spoor te blijven. Uiteraard is het aan jou om mij z.s.m. hiervan op de hoogte te stellen door een e-mail of WhatsApp te sturen.

Contact